Притежаваната от Microsoft социална мрежа за бизнес LinkedIn обяви съкращаването

...
Притежаваната от Microsoft социална мрежа за бизнес LinkedIn обяви съкращаването
Коментари Харесай

LinkedIn обяви съкращенията на 668 служители от различни екипи

Притежаваната от Microsoft обществена мрежа за бизнес LinkedIn разгласи съкращаването на 668 чиновници в разнообразни екипи.

Компанията прибягва до съкращения за повторно тази година — през май LinkedIn редуцира 716 чиновници по отношение на метаморфоза за повишение гъвкавостта и растежа на компанията.

Ръководството на обществената мрежа изясни актуалните съкращения с „ адаптиране на организационните структури и усъвършенстване на процеса за взимане на решения “. Съкращенията засегнаха инженерните, продуктовите, човешките запаси и финансовите екипи на компанията. Персоналът, обиден от съкращенията, ще получи цялостна поддръжка при търсене на нова работа, дават обещание от компанията.

В началото на 2023 година Microsoft разгласи проектите си да редуцира 10 хиляди чиновници до 31 март. От корпорацията оповестиха, че аргументите за реорганизацията са забавянето на растежа на приходите и нуждата от оптимизация. През лятото Microsoft разгласи нова вълна от съкращения.

На фона на обстановката в компанията-майка, приходите на LinkedIn надвишиха 15 милиарда $ през последната фискална година. Миналата седмица Financial Times заяви, че платформата бележи възобновление на известността си измежду инфлуенсърите.

LinkedIn, сходно на редица други софтуерни компании, интензивно употребява изкуствен интелект, предлагайки принадлежности за основаване на профили и длъжностни характерности. Платформата също започва и стратегия за образование с изкуствен интелект в своя раздел LinkedIn Learning.

Миналото лято компанията разгласи, че закрива своя маркетингов отдел, който се занимаваше с “глобалните събития “ на компанията.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР