Министерството на правосъдието отчита строежа на най-модерния у нас затвор.

...
Министерството на правосъдието отчита строежа на най-модерния у нас затвор.
Коментари Харесай

Отчитат строежа на най-модерния затвор у нас

Министерството на правораздаването регистрира градежа на най-модерния у нас затвор. Той се намира край дупнишкото село Самораново и е на стойност към 35 млн. лева Парите са обезпечени от Норвежкия финансов механизъм.

В Самораново интензивно се работи по завършването на новия пилотен затвор за 400 лишени от независимост, образователния център за 100 чиновници на ГДИН, ново преходно поделение, учебно заведение, цехове за работа, обществен център, административна постройка и други Главният шеф на ГДИН гл. комисар Ивайло Йорданов съобщи, че от фирмата-изпълнител на обекта са обезпечили близо 200 служащия, които паралелно да работят по десетте здания и по възстановяване на цялостната инфраструктура на региона.

Днес се провежда заключителна конференция по план " Повишаване на потенциала на личния състав, създаване на пилотен затвор, обвързван с образователен център и възстановяване на рехабилитацията на лишените от независимост “, финансиран от Норвежкия финансов механизъм 2014-2021. Тогава ще бъдат регистрирани постигнатите резултати по плана, а комплексът ще бъда показан на норвежките сътрудници и на гостите на събитието.

По предложение на норвежката страна, работата по въвеждането на новите способи на образование на личния състав и по новите стратегии за работа с лишените от независимост ще продължи и в идващите месеци. Очакванията са в новия затвор първите лишени от независимост да бъдат настанени, когато всички нови процедури, образования на чиновници и проби за сигурност бъдат извършени и въведени на място. Процесът ще бъде подкрепят и следен от Норвежката корекционна работа.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР