Притежаваме много силен бранд, изграждан в продължение на години, добре

...
Притежаваме много силен бранд, изграждан в продължение на години, добре
Коментари Харесай

Петър Ризов: „Булсатком“ продължава развитието си с ново съдържание, услуги и технологии

Притежаваме доста мощен бранд, изграждан в продължение на години, добре позициониран в цялата страна и завоювал забележителни позиции пред своите клиенти, това сподели пред „ шефът на " Булсатком " Петър Ризов.

„ Една от най-важните цели на екипа ни е да поддържаме българското обучение - оказваме помощ за образованието на млади учители. Ние сме първата телекомуникационна компания, която стартира в платформата Viber услуга, посредством която потребителите получават персонализирана информация, могат да задействат и заплащат услуги “, уточни Ризов.

„ С b.boxapp клиентите имат достъп до над 240 тв канала, още бърз достъп до топ 100 най-гледани филми и излъчвания, подредени по жанрове, 7-дневен списък. Получават и достъп до над 40 канала, популяризирани единствено и само при нас “, добави той.

„ Озадачава ме реакцията на наши съперници, които безпочвено ни упрекват в противозаконни дейности, когато те самите са въвлечени в такива в прилежаща Сърбия “, сподели още Петър Ризов.

Вижте цялото изявление:

- Г-н Ризов, поехте ръководството на “Булсатком ” преди два месеца, какви са първите усещания и в какво положение заварихте компанията?

- Да, доскоро повече от два месеца поех тази позиция, признателен съм за тази опция и съм мощно стимулиран. През последните години компанията е минала през много сложни и предизвикателни моменти, само че имам вяра, че с вярна тактика, фокусиране на напъните върху предпочитаните области, мощно ръководство на оперативно равнище и несъмнено, с доста добра екипна работа ще съумея да завършвам процесите по стабилизирането ѝ.

“Булсатком ” има доста мощен бранд, изграждан в продължение на години, добре позициониран в цялата страна и завоювал забележителни позиции пред своите клиенти. Несъмнено това е съществена причина за триумфа на една компания – “Булсатком ” е оформила своя облик и се е отличила като самоуверен, дръзновен и новаторски бранд и точно това е в основата на продължаващия триумф на компанията през всички тези години. Към сегашния миг ние държим лидерското място на един мощно конкурентен и в това време фрагментиран пазар, с над 240 снабдители на телевизионни услуги. В това аз виждам изключителни благоприятни условия за развиване.

- Казахте, че фокусирате напъните си върху предпочитани области? Кои за вас са тези области?

- На първо място, това е продължаването на процеса по излекуване и стабилизиране на компанията.

Друг основен приоритет е продуктовото портфолио и неговото непрестанно развиване, с цел да предложим допустимо най-хубаво качество на нашите клиенти. В същото време резервираме доста мощен фокус и върху възстановяване на обслужването на клиентите. Продължаваме да влагаме в развиване на новаторската услуга b.box, която пуснахме напролет на предходната година. Както и в мобилната ѝ версия – b.boxapp, която предложихме няколко месеца по-късно. С нея нашите клиенти получават достъп до над 240 телевизионни канала, от които над 130 с HD качество и 8 в 4К качество. Разполагат още с бърз достъп до топ 100 най-гледани филми и излъчвания, подредени по жанрове, 7-дневен списък и детайлна информация за предаванията, артисти, сюжет и други. В допълнение получават и достъп до над 40 канала, популяризирани единствено и само за клиентите на “Булсатком ”. Не мога да не отбележа и едно от най-важните преимущества - клиентите на “Булсатком ” могат да гледат всичките си обичани канали посредством b.boxapp в чужбина. Резултатите към този миг демонстрират, че тя се приема доста добре и от актуалните ни клиенти, и от новите клиенти, които привлякохме с помощта на нея.

Другата високоприоритетна област е наличието. Продължаваме да влагаме в нови канали и в предлагането на разнородни продукции, с цел да отговорим на другата палитра от усети и ползи на нашите клиенти. Само преди няколко месеца обновихме портфолиото си от канали и като първа стъпка заменихме филмовите канали с новите cine-box, action-box и comedy-box като част от настоящите абонаменти и пакети за развлекателно кино наличие. Сine-box e за феновете на драма, романтика, биографии и филми, направени по същински истории. Аction-box е - новият кино канал, профилиран за феновете на екшъни, трилъри и престъпни продукции, а сomedy-box е - ориентиран към цялото семейство, тъй като предлага занимателни комедии, фамилни филми и анимация. Пуснахме още BBC Earth, който предлага завладяващи излъчвания и поредици, “Евроспорт ” в 4К със суперкачествено спортно наличие, както и канала, определян като дома на качествените турски сериали – dizi.

Преди броени дни добавихме нова функционалност за по-лесна и бърза връзка със своите клиенти, а точно особено създадения чатбот в платформата Viber - b.bot от “Булсатком ”. С него потребителите получават навременна и персонализирана информация, могат да виждат настоящите си контракти и услуги, да надграждат проектите си или да задействат и заплащат услуги. “Булсатком ” е първата телекомуникационна компания в България, която стартира такава функционалност в платформата Viber. Вярваме, че цифровите технологии са неизменима част от потребителското преживяване на клиентите, и вършим крачка в тази посока с новия чатбот, създаден особено за нас.

Съвсем скоро следва да стартираме онлайн магазин и стратегия за лоялните ни клиенти.

Ако би трябвало да обобщя, не стопираме да влагаме в нови услуги, повече и по-качествено наличие посредством прибавянето на нови канали и продукции. Всички тези вложения и старания са ориентирани към това да осигурим едно вълнуващо и качествено преживяване за нашите клиенти.

Друга значима цел пред нашия екип е поддръжката за българското обучение. Отделяме част от приходите от продажби на спомагателния ни тв пакет “Глобус ” за “Заедно в час ”, които от няколко години работят целеустремено за подготовката на млади учители за държавни учебни заведения в цялата страна. Стремежът на организацията е тези младежи да внесат и споделят с учениците новите познания и умения, които ще им оказват помощ да се изградят като по-добри експерти.

- Появиха се мнения от ваши съперници по отношение на договорката за придобиване на “Булсатком ”. Как ще коментирате?

- На първо място, бих желал изрично да заявя, че всички стъпки по договорката са осъществени според условията на настоящото българско и европейско законодателство. И съм уверен, че инспекцията на българските институции ще удостовери законността на договорката.

Дори студент първи курс знае, че финансирането на бизнес придобиване с дълг е общоприета бизнес процедура, прилагана в хиляди покупко-продажби по света. Учудват ме безусловно безпочвените изказвания на някои наши съперници, че взимането на дълг за покупката на “Булсатком ” нарушава законодателството.

- Дори продажбата на част от инфраструктурата?

- Да, тъкмо по този начин. Продажбата на част от инфраструктурата за рефинансиране на дълг е изцяло естествена процедура в международен мащаб, която е възприета от огромни имена в телекомуникационния отрасъл. Ако погледнете, и в предишното, само че и в този момент това се прави от най-различни промишлености и бизнеси – от ритейл, през разнообразни производства, до телекомуникационния бранш. Какво съответно имам поради - множеството европейски телекоми към този момент са продали пасивната част от мобилната си мрежа, в това число имена като Deutsche Telekom и Vodafone. И всички те са употребявали приходите от продажбата за погасяване на отговорности. Затова за мен е изцяло разбираемо, че “Булсатком ” и новият вложител за да я стабилизират са решили да продадат част от инфраструктурата, като залагат на тези необятно употребявани практики в международен мащаб. В момента Telecom Italia предприе безусловно същия ход - продава своята закрепена (оптична) мрежа. Мисля, че можете да се досетите защо ще употребяват приходите от продажбите.

- За какво се употребяват приходите от сходни продажби?

- Естествено, за погасяване на отговорностите. Мнението ми е, а и международната процедура потвърждава, че оптимизацията на активите за погашение на заеми освен не е престъпление, а е напълно естествена бизнес процедура. Защо това може да се случи и да е изцяло обикновено за тези компании в страни като Италия, Германия и Англия, и в това време да се внушава, че е нещо неправилно, когато се случва в България. Затова не разбирам за какво има сходни странни реакции от страна на някои от съперниците ни. А още по-озадачаващо за мен е, че обвиняванията за противозаконни дейности идват от представители на компании, които, доколкото знам, сами са въвлечени в такива. И това се случва не къде да е, а в прилежаща Сърбия.

- Обяснете за какви тъкмо дейности на ваши съперници в Сърбия става дума?

- PPF Group, притежател на Yettel и bTV в България, има и Yettel в Сърбия. Според обществена информация Yettel и Telekom Srbija са сключили контракт за прилагане на инфраструктурата на държавния телеком, което има за действителна цел обезвреждане на най-големия им съперник, кабелният оператор SBB.

Публикации в медиите в Сърбия настояват, че съществуват действителни доказателства за неприемливи съгласувани дейности, които да доведат до унищожаването на съперник и отстраняването му от пазара. Смятате ли, че това е обикновено бизнес държание на компания, която твърди, че оперира съгласно европейските стандарти? Според изнесеното в пресата са налице голям брой ходове от страна на Yettel в Сърбия, които нямат нищо общо с естествените бизнес практики и са със съмнителна правомерност. Компетентните управляващи и европейските институции са осведомени с това. В този смисъл се запитвам дали тези безпочвени обвинявания не са подхвърлени с друга цел – да увредят нашия имидж.

CV

Петър Ризов пое ръководството на “Булсатком ” ЕООД през декември 2022г. “Булсатком ” eдин oт нaй-гoлeмитe и пepcпeктивни дocтaвчици нa плaтeнa caтeлитнa и интepaктивнa тeлeвизия.

Петър Ризов има повече от 20 години опит в ръководството на български и интернационалните компании в областта на бързооборотните артикули, телекомуникации и финанси. Завършил е право в Софийския университет “Св. Климент Охридски ” и ЕMBA в Американския университет в България.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР