Пристигнаха подземните контейнери за улица Отец Паисий, научи Plovdiv24.bg. Сега имаме

...
Пристигнаха подземните контейнери за улица Отец Паисий, научи Plovdiv24.bg. Сега имаме
Коментари Харесай

Вижте новите подземни кофи, които въвеждат в Пловдив!

Пристигнаха подземните контейнери за улица " Отец Паисий ", научи Plovdiv24.bg .  " Сега имаме общо 18 съда за боклуци по " Отец Паисий " от тепето до ул. " Генерал Гурко ", изясни преди време шефът на Чистота Иван Стоянов. Първоначалната концепция, обявена от общинската администрация, бе за разполагане на новата система за събиране на боклуци в няколко точки, а първото посочено място бе в зоната до градинката на дребния площад " Седмото тепе ". 

" Улицата има своя специфичност, тя би трябвало да се регистрира и заради тази причина общоприетите подземни контейнери не може да се приложат ", показа Стоянов. А точно - общоприетите се слагат на повече от 2 метра дълбочина, това обаче е невероятно по " Отец Паисий ". 

Затова сега решението е две от точките, в които да се изградят инсталациите (всяка от тях с по три контейнера от по 2,50-3 метра дълбочина), да се изнесат на бул. " Цар Борис Трети Обединител " - едната незабавно след Тунела преди ул. " Патриарх Евтимий ", а другата е планувана за тупика на ул. " Генерал Гурко ", описа Стоянов.

" Останалите седем или осем точки ще са с съоръжения с по-ниска височина сред дърветата по линията на ул. " Отец Паисий ". Планът е да не лишава нито от пешеходното пространство, нито от пространството за паркиране, разяснява той. 

" В момента се създават разновидности на контейнерите. Постоянно давам напън на компанията, с цел да успеем да се включим в ремонта. Трябва обаче да отчетем, че се прави нещо ново и то би трябвало да се пригоди особено към изискванията и особеностите на мястото ", показа още Стоянов.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР