Прищина. В рамките на срещата с държавния глава на Албания

...
Прищина. В рамките на срещата с държавния глава на Албания
Коментари Харесай

Gazeta Express : Курти очаква Албания да защити Косово от атаките на Сърбия в международни организации

Прищина. В рамките на срещата с президента на Албания Илир Мета министър-председателят на Косово Албин Курти акцентира, че чака Тирана да пази Прищина от офанзивите на Белград в интернационалните организации, оповестява електронното издание на вестник Gazeta Express .

Курти повтори, че не може да има „ Отворени Балкани “ със Сърбия, която остава затворена към Косово, отхвърля да признае нейните дипломи, персонални документи, удостоверения и митнически печати.

По отношение на разговора, подпомаган от Европейския съюз, Курти съобщи, че би трябвало да бъде концентриран върху взаимното признание сред Косово и Сърбия. Именно в тази връзка той прикани Албания да отбрани Косово от офанзивите на Сърбия в интернационалните организации и институции.

Коментирайки ръководството на обстановката с COVID-19, министър председателят на Косово сподели, че през ноември управляващите са докладвали единствено шест смъртни случая от инфекции и удостовери, че 1,6 милиона дози ваксини за сложени на жителите на най-младата страна на Балканите. Той сподели още, че въз основа на прогнозата на Централната банка на Косово ще има стопански напредък от 9,9 %.

Курти е разискал с албанския президент подготовката за взаимна среща на държавните управления на двете страни, която би трябвало да се организира в границите на днешния ден в Елбасан. Очаква се двете страни да подпишат 15 съглашения за съдействие.

Превод и редакция: Тереза Герова
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР