Прищина. Председателят на косовския парламент Кадри Весели организира пресконференция в

...
Прищина. Председателят на косовския парламент Кадри Весели организира пресконференция в
Коментари Харесай

Кадри Весели, председател на косовския парламент: С действията си целим да спрем деструктивния подход на сръбските лидери към Косово

Прищина. Председателят на косовския парламент Кадри Весели провежда конференция в петък в Прищина, на която изясни, че последните дейности на косовските управляващи целят да спрат деструктивния метод на сръбските водачи към Косово, предава държавната „ Радио и телевизия Косово “ (RTK) .
По неговите думи, дейностите на страната Косово са законни, законни и транспарантни и те не би трябвало да бъдат интерпретирани като дейности против избрана общественост.
„ Република Сърбия, нейното управление, би трябвало да разбере, че политиката на ненавист, обсада и провокации против Косово заплашва стабилността в района. Това е против духа на разговора. Тези политики не подкрепят взаимното битие сред албанците, сърбите и другите общности в Косово. Дойде време тези провокации да спрат “, съобщи Весели и добави, че Косово няма да допусне дейности, които могат да провокират неустановеност и неустойчивост в страната.
„ Няма да допуснем нарушавания на суверенитета и териториалния интегритет на Косово. Няма да допуснем дейности, които заплашват албанците, сърбите и всички други общности в северната част на страната. Няма да допуснем дейности, които заплашват нашите сръбски жители, където и да живеят в Косово “, добави той. Весели прикани всички жители да имат вяра в косовските институции и да не стават жертва на провокации и тирада на омразата.
„ Косово е решено да позволи проблемите със Сърбия по градивен метод, посредством разговор и съгласие. Но това не значи, че ние ще толерираме безпределно деструктивните цели по отношение на нашата страна, или напъните да се сътвори напрежение в Косово. Бъдещето на Косово и целия район е интеграцията в Европейския съюз. Република Косово се стреми да подсигурява стабилността и върховенството на закона във всяка част на своята територия. Държавата Косово ще извършва напълно интернационалните си обвързване. Косовските институции ще действат и оперират в цялостно единодушие с Конституцията на Косово и настоящото законодателство “, разясни ръководителят на косовския парламент.

Превод и редакция: Иван Христов
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР