Прищина. Държавният глава на Косово Хашим Тачи подчерта, че когато

...
Прищина. Държавният глава на Косово Хашим Тачи подчерта, че когато
Коментари Харесай

Хашим Тачи: Работя за армия, която ще пази границата със Сърбия

Прищина. Държавният глава на Косово Хашим Тачи акцентира, че когато бъде основана, армията на най-младата страна на Балканите ще пази границата със Сърбия, отбелязва прищинският всекидневник Gazeta Express , като добавя, че съответното изказване той е направил в границите на събитие по препогребването на тленните остатъци на бойци от Армията за избавление на Косово (АОК) в Дреница.
„ Световни стратези и теоретици на войната преглеждат АОК като най-успешното партизанско, освободително придвижване на XX век. АОК се издигна от хората. Това беше войска, подготвена да съдебна експертиза жертва за независимост и избавление ", съобщи Тачи.
Коментирайки основаването на косовската войска след промяна на силите за сигурност на (КСС) Тачи увери, че бъдещата армия ще пази границата със Сърбия. „ Работя за участието на Косово в Интерпол, както и за либерализирането на визовия режим. Работя с косовски сътрудници, Съединени американски щати и Европейски Съюз за прехода на КСС в войска, която ще пази границата сред Косово и Сърбия ",подчерта президентът на Косово.

Превод и редакция: Тереза Герова
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР