Присъждането на най-високото отличие на Столичната община - почетен гражданин

...
Присъждането на най-високото отличие на Столичната община - почетен гражданин
Коментари Харесай

Предложение: 5000 лева за всеки почетен гражданин на София

Присъждането на най-високото отличие на Столичната община - почетен жител на София, към този момент да има и веществен израз - всеки, получил званието, ще получава по 5000 лева Това плануват промени в наредбата за символиката и оценките на Столичната община, импортирани от ръководителя на комисията по просвета и обучение към СОС Малина Едрева и отрасловия зам.-кмет. Те са качени на уеб страницата на СОС за публични съвещания.
След невижданата рецесия в здравен, обществен и стопански аспект, наложена от изключителното състояние и продължаващите здравни ограничавания поради ковид, бе установена неспособност за реализиране на процедурата по почитане с оценките на Столична община в заключителния ѝ стадий, написа в измененията. Заради пандемията и прекосяването на СОС в онлайн режим на работа от 2020 година присъждането на почетните звания е блокирано. Причината е, че съгласно разпоредбите първо всяка номинация се гласоподава в отрасловите комисии, само че финално общинските съветници би трябвало да гласоподават всяка номинация за почетен жител посредством скришен избор.
 Тодор Чобанов: Постоянният адрес дава най-вече точки за банкет в детска градина Тодор Чобанов: Постоянният адрес дава най-вече точки за банкет в детска градина
4, а не 3 точки към този момент ще се дават на дете, което живее над 3 години на непрекъснат адрес при кандидатстване в общинска детска градина или...
За задачата до залата на СОС се прави тъмна стаичка и се приготвят хартиени бюлетини, с които съветниците дават вота си. Нужно е болшинство над половината от присъстващите. Сега се предлага при изключително или бедствено състояние, епидемиологична конюнктура или спешна обстановка, засягащи общината или част от нея, и когато въведените ограничения и ограничавания не разрешават присъствени съвещания, процедурата по гласоподаване на почетни жители да се организира и от разстояние при съблюдаване на изискванията за кворум и персонално очевидно гласоподаване.
Освен еднократната парична премия се предлага почетните жители да получават безвъзмездна карта за градския превоз, карта за безвъзмезден вход в Регионалния исторически музей, Софийската градска художествена изложба, гратис прилагане на Столична библиотека, както и част от услугите, предоставяни от общината. Списъкът с безвъзмездни услуги от персонален темперамент за най-отличилите се столичани би трябвало да бъде направен от кмета в 2-месечен период след приемането на измененията. След това той ще бъде утвърден от СОС.
Друга смяна планува удостояването с почетните звания да е единствено приживе. Присъждането посмъртно може да се планува в случаи, “когато е била налице справедлива неспособност за връчване на оценката приживе ”. Въвежда се условие предложенията за почитане с оценките “Почетен жител на София ” и “Почетен знак на Столична община ” да са съпроводени от писмена декларация от номинирания за непринадлежност към Държавна сигурност и разследващите служби на Българска народна армия. Проверката на заявените данни ще се прави служебно от общината.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР