Природно бедствие или властовото безхаберие е причината за бедственото положение

...
Природно бедствие или властовото безхаберие е причината за бедственото положение
Коментари Харесай

Глас народен: Природната стихия или властовото безхаберие е по-виновно за потопа в Царево

Природно злополучие или властовото безхаберие е повода за бедственото състояние по Южното Черноморие? Този въпрос насочи кореспондент на " Фокус " към граждани. И за разлика от тематиките, които създават разединение по доста въпроси, то тази обстановка, избрана от мнозина като трагична, води до единогласие, че по-скоро е неглижиране, в сравнение с естествено злополучие.

" Поройните дъждове са сигурност естествено злополучие, вследствие и от световното стопляне, също по този начин и от измененията в климата.  Смятам, че както наводненията в Карлово, в Берковица, в Северозападна България тази година, в някаква степен това е въпрос на надзор от страна на управляващите да почистят съответните дерета на реките. Да могат да ги укрепят, с цел да не преливат, тъй като това към този момент е обект на надзор на самата локална власт. От друга страна се заприказва за изсичане на гори, което също е допустимо да бъде част от казуса. ", разяснява интервюиран, вярвайки, че би трябвало да има по-крути ограничения отсега нататък. 

" Природно злополучие, което въобще нямаше да бъде толкоз ужасно, отчайващо презастроено, а пък горите изсечени. ", показа сърдит жител, който от години не върви по българските плажове, а избира да е в прилежаща Турция или Гърция на плаж.

" Всички знаем за противозаконната сеч и за дървесината, която се свлича и се запълват деретата, както и тяхното непочистване. Това сигурно е изиграло роля ", добавя жител, отменил почивката си поради бедствието.

" Отделно да се усъвършенства системата за ранно предизвестие за жителите на тези места. Бившият министър на околната среда и водите Борислав Сандов навръх това подчертава - на доста места тези системи на процедура въобще не работят. ", изрази съмнение интервюираният, вярвайки, че може да не е имало жертви, в случай че по-рано не е било сигнализирано.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР