Има много отровни видове животни в различните местообитания на Земята.

...
Има много отровни видове животни в различните местообитания на Земята.
Коментари Харесай

Най-отровната риба в света: Всеки нейн шип има по две отровни жлези 

Има доста отровни типове животни в другите местообитания на Земята. Някои пълзят, а други летят в небето, само че една група приема купата като най-отровните типове, които плуват в моретата на планетата. Такива са каменните риби.

Името " каменна риба " се отнася за пет типа от жанр Synanceia, в това число рифовата каменна риба (Synanceia verrucosa) и естуарната каменна риба (Synanceia horrida). Каменните риби са майстори на камуфлажа, съчетаващ се съвършено с коралите или скалите на тинестото морско дъно в Индо-Тихия океан. Според Австралийския музей рифовата каменна риба нормално яде риба и ракообразни, дебне в засада и по-късно удря плячката си супер бързо.

Отровният аспект на рифовата каменна риба идва от бодлите на гръбната перка, които минават по гърба на рибата. Тези шипове съдържат мощно токсична отрова, която може да аргументи мощна болежка и даже гибел. Книгата на върховете на Гинес написа, че естуарната каменна риба има най-голямата отровна жлеза от всички известни риби.

Шиповете са набраздени като хиподермична игла и се употребяват единствено за отбрана. Като такива, те се издигат от рибите, когато се почувстват застрашени. Всеки шип има две отровни жлези към него. Сериозността на реакцията значително се дължи на това какъв брой бодли са наранени и дълбочината, на която бодлите навлизат в жертвата.

Въпреки че се споделя, че болката е мъчителна и необикновено интензивна, някои допускат, че лечението с гореща вода е най-хубавият инструмент за ръководство на болката за инактивиране на отровата, до момента в който чакаме здравна помощ.

" Когато стъпите върху нея, това притиска жлезата, жлезата се раздира и отровата изпръсква нагоре по гръбначния дирек ", споделя Брайън Фрай, доцент в Университета на Куинсланд, пред The Guardian. Резултатът е мъчително ужилване, което е разказано като " по-лошо от раждане ". За благополучие през 1959 година е създадена противоотрова, която понижава вероятността от съществени затруднения, предава lifestyle.bg.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР