Природният газ, открит в Черно море, струва повече от 500

...
Природният газ, открит в Черно море, струва повече от 500
Коментари Харесай

500 милиарда долара: Толкова струва природният газ, открит в Черно море

Природният газ, открит в Черно море, коства повече от 500 милиарда $ и е задоволително, с цел да достави с газ всички домове в Турция за 35 години, сподели министърът на енергетиката и естествените запаси Фатих Дьонмез, представен от.

Общите газови ресурси, открити в Черно море, са 710 милиарда кубически метра, сподели Дьонмез пред частния ефирен оператор CNN Türk, добавяйки, че това е един от най-големите откривани газови залежи в морето в миналото.

Като се добави промишлеността, това находище на газ ще задоволи потребностите на страната за 15 до 20 години, съгласно министъра.

Природният газ от находището Sakarya ще дойде в оборудването за преправка на природен газ Filyos на 20 април с гала, на която ще участва президентът Реджеп Тайип Ердоган, сподели Дьонмез. След това газът ще стартира да се изпомпва към националната мрежа през идващите една до две седмици.

" Газът, открит в Черно море ще бъде пуснат в приложимост през май. Тръбопроводната компания " Боташ " ще дава отговор за разпределението на синьото гориво. "

Министърът сподели още, че Ердоган ще направи значимо известие на 20 април, само че отхвърли да даде повече детайлности.

Производствената цена на черноморския природен газ ще бъде по-изгодна от вноса на газ, означи той и добави, че общата цена на плана ще бъде оповестена, когато той бъде финализиран.
 Турция може да се откаже от вноса на газ, поради големи ресурси в Черно море - от по кое време ще стане това
Страната, която може да се откаже от вноса на газ, поради големи ресурси в Черно море - от по кое време ще стане това

Понастоящем главен снабдител на синьо гориво за страната е Русия

Производството в газовото находище в началото ще бъде към 10 милиона кубически метра дневно и ще доближи своя връх в границите на две до три години, като ще доближи до 40 милиона кубически метра дневно през 2025 година, сподели Дьонмез.

Турция внася 99 % от природния газ, който употребява, а общият импорт на страната възлиза на към 350 милиарда $ предходната година, като делът на силата в общия импорт е 30 %, съгласно министъра.

Южната ни съседка подписа нужните съглашения за доставки на газ от други страни, сподели Дьонмез. " С локалното произвеждане на газ ще бъдем в по-добра позиция. "

Той напомни, че Турция получава 30 % от природния газ от Русия, отбелязвайки, че по време на държавното управление на Тургут Йозал това е било 100 %.

" През 2000-те Турция добави Азербайджан и Иран към листата си с снабдители на природен газ. "

" Боташ " основа енергийна компания взаимно с Azeri Socar и новото сдружение ще продава природен газ в Европа.
 Турция подвига добива на газ от Черно море 10 пъти. На какви цени се топлят семействата в южната ни съседка?
Турция подвига добива на газ от Черно море 10 пъти. На какви цени се топлят семействата в южната ни съседка?

Втората фаза на плана ще даде 40-кратен подтик на производството на газ в страната

" Вече казахме, че желаеме да станем енергиен център. Балканските народи и Европа желаят газ както от нас, по този начин и от Азербайджан. "

Министърът сподели още, че работата по завършването на първата атомна електроцентрала в Турция, Akkuyu, върви по проект. Доставката на първото свежо нуклеарно гориво ще бъде на 27 април, сподели министърът.

" Производството на електрическа енергия в електроцентралата ще стартира една година след идването на горивото. Когато строителството на четири блока бъде приключено, Akkuyu ще задоволи 10 % от енергийните потребности на Турция ", сподели още Дьонмез.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР