Природата по цял свят продължава да си взима така необходимата

...
Природата по цял свят продължава да си взима така необходимата
Коментари Харесай

За първи път от 30 години насам Хималаите се виждат. Индия диша

Природата по целия свят продължава да си взима по този начин нужната глътка въздух. И Индия е следващият образец за това. Нивата на замърсяване в огромна част от страната намляха доста поради наложените карантинни ограничения, които имат за цел да лимитират разпространяването на COVID-19.

Влседствие на това хората в разнообразни кътчета на Индия оповестиха, че най-сетне могат да видят заснежените Хималаи на 200 километра разстояние - първи път от 30 години насам.

" Хималаите могат да се видят от Джаландхар, защото замърсяването на въздуха в Пунджаб понижа. Гледката е красива ", споделя консуматор на Twitter.
" Хималаите, забелязани за първи път от десетилетия, откакто равнищата на замърсяване паднаха ", написа различен.
Хималаите са оставили бездънен отпечатък върху културите на Южна Азия. Много от върховете на планината са свещени в будизма и хиндуизма, добавя Nova. Населението на Индия от 1.4 милиарда души е под строги ограничаващи ограничения за 21 дни. Това докара до прекъсването на работата на доста заводи и до мощно стеснен трафик по улиците.
Отсъствието на смога и откриващата се величествена панорама впечатли доста консуматори на обществените мрежи и те започнаха да качват впечатляващи фрагменти. Бившият индийски крикет състезател Харбхаджан Турбанатор разгласява фотография в своя Twitter профил със следния коментар: „ Никога не съм виждал това от вкъщи си. Не съм и вярвал, че даже е допустимо. Това е ясна индикация, че замърсяването е напълно по наша виновност ".

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР