Припомняйки кланетата в Алжир и Руанда, турският президент заяви, че

...
Припомняйки кланетата в Алжир и Руанда, турският президент заяви, че
Коментари Харесай

Ердоган размаха пръст срещу Макрон: Не ни учете на хуманност!

Припомняйки кланетата в Алжир и Руанда, турският президент съобщи, че френският президент „ не може да ни изнася лекции за хуманността “, представен от “Анадолската организация “ и " Фокус ".

В директна отпратка към думите на президента Еманюел Макрон, Ердоган сподели: „ Вие не познавате историята. Вие не познавате историята на Франция. "

„ Не можете да ни изнасяте лекции за човечност “, добави той, припомняйки кланетата в Алжир, където бяха убити към един милион души, и в Руанда, където бяха убити 800 000 души.

" Не се занимавайте с Турция и турския народ ", добави Ердоган.

По-рано в четвъртък, преди срещата на върха на южните страни-членки на Европейски Съюз, Макрон сподели: " Трябва да сме твърди с турското държавно управление, а не с турския народ, който заслужава повече от държавното управление на Ердоган. "

„ Турция към този момент не е сътрудник в средиземноморския район “, сподели френският президент, визирайки хипотетичен случай сред френски и турски транспортен съд край Либия

В четвъртък Турция осъди Макрон поради неговите „ арогантни “ забележки, направени с „ колониални привички “. В изказване турското външно министерство съобщи, че Макрон заплашва ползите на Европейски Съюз със своята „ самостоятелна и националистическа позиция “.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР