Припомняме Ви, че вчера докладът относно падналия МиГ-19 представи три

...
Припомняме Ви, че вчера докладът относно падналия МиГ-19 представи три
Коментари Харесай

Ген. Спас Спасов: Докладът за разбилия се МиГ-29 е обективен

Припомняме Ви, че през вчерашния ден отчетът по отношение на падналия МиГ-19 показа три версии за злополуката, като най-основната е " среща на самолета с водната повърхнина в резултат на загуба на пространствена ориентировка от екипажа ".

Попитан дали учението не е било прекомерно рисково, ген. Спасов не се съгласи – не са нарушени някакви характерни параметри. " Височината на полета е по-малка от моите разбирания, само че не и от минимално допустимото. Не е осъществено вярно излизането от офанзивата ", съобщи генералът пред Българска национална телевизия.

Виновни са политиците, които не дадоха задоволително благоприятни условия за подготовка на нашите бойни летци. Включвам както водача, по този начин и 30-50 души в пирамидата на един военен полет, изясни генералът. Той сподели, че водещият интервенцията може би е трябвало да се намеси и да спре задачата, защото и целта демонстрира неприятен режим, рухване надолу. Ген. Спасов описа по какъв начин началник на полет " евентуално " го е избавил и му е забранил намаляване при задача, в която е имал нулева видимост и се е увлякъл единствено по един уред - ръководещият полета обаче е внимавал.

Пред bTV обаче различен специалист - Ангел Борисов, сподели, че е трябвало да излязат данните от черната кутия - къде тъкмо прекъсва записът.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР