Припомняме ви, че пожар избухна рано тази сутрин в известните

...
Припомняме ви, че пожар избухна рано тази сутрин в известните
Коментари Харесай

Истината е под руините! Царските конюшни жертва на бизнес интереси! Версията за умишлен палеж взема превес!

Припомняме ви, че пожар избухна рано тази заран в известните „ Царски конюшни” в София.

Основната версия и сведения допускат тенденциозен палеж.

Преди известно време БиНюз писа за тайната продажба на Царските конюшни в центъра на София на някогашния шеф на КТБ Янко Иванов за смешната сума от 658 870 лева

Договорът за продажбата на царските конюшни е много забавен. Първо, той е закодиран като преустановяване на съсобственост, а не като продажба. „ Държавата посредством регионалния шеф Веселин Пенев, който е представител на Реформаторския блок, приключва съсобствеността сред нея и компания Дивисима “ и продава парцела на трета компания „ Евротрансбилд “ - написа в контракта.

Проверка в ДАКСИ сподели, че и „ Дивисима “, и „ Евротрансбилд “ са компании на Янко Иванов, чийто шеф той е.

По един или различен метод лятото на 2005 година „ Дивисима “ придобива скандално част от царските конюшни безусловно в последния ден на държавното управление на различен цар – Симеон Сакскобургготски. Правителството на царя напуща, само че съумява да даде апетитния парцел.

Оттогава - до този юли Иванов и страната си разделят собствеността, надлежно 1:7 декара, в интерес на страната.

В контракта за продажба от юли написа, че страната приключва съсобствеността си и продава на компанията на Иванов 86% от царските конюшни. В него е записано още, че договорката има мощ и на нотариален акт, както и че новият притежател е наясно и поема всички опасности, защото за част от парцела се водят правосъдни борби (битката в съда сред „ Дивисима “ и „ Гондол “ още продължава). С контракта купувачът се разписва, че няма да има искания към страната без значение от изхода на делото.

Втората забавна част на контракта за продажба на царските конюшни е, че той не е продаден едновременно, а на три елементи. Справка в имотните архиви сподели, че неизвестно за какво парцелът е разграничен на три елементи още преди години. По принцип съгласно закона, в случай че се продава държавен парцел за сума по-висока от 500 000 лв., то договорката би трябвало да стане единствено с решение на Министерски съвет, разяснява някогашният регионален шеф на София Росен Малинов. Разделени на три елементи, царските конюшни не надвишават тази сума.

И трите контракта за продажба са подписани един след различен на 8 юли 2016 година. В първия контракт се продава малко повече от 1 декар за 132 218 лв.. Във втория контракт се продават 1.3 декара за сумата от 135 433 лв.. И в третия е най-голямата част от парцела - съвсем 5 декара (4 762 декара) на цена 391 219 лв.. Общата сметка демонстрира, че общо 7 329 декара са продадени на безценица за сумата от 658 870 лв..

Янко Иванов, който към този момент е формален притежател на конюшните на царя – парцел за милиони, е малко прочут в обществото - до януари 2005 година той е ръководител на Управителния съвет на Корпоративна комерсиална банка.

Преди 5 години царските конюшни били оценени на 5,6 милиона евро, сподели някогашният регионален шеф Росен Малинов. А в следствие са продадени за няма и 700 хиляди лв..

Фактите не приказват, а крещят и водят случая към заключението, че палежът е тенденциозен, поради бизнес ползи.

"Царските конюшни " станаха жертва на афери и предстоящи последици.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР