Припомняме, че състав на Варненския апелативен съд ще разгледа жалбата

...
Припомняме, че състав на Варненския апелативен съд ще разгледа жалбата
Коментари Харесай

Приятели и роднини на убития балетист се събраха пред Апелативния съд, борят се за максимална присъда


Припомняме, че състав на Варненския апелативен съд ще прегледа жалбата на подсъдимия Петър Здравков, против 6-годишна присъда на Окръжен съд – Варна. Първата правосъдна инстанция призна виновността му по тази причина, че на 10 септември предходната година във Варна, при ръководство на лек автомобил, нарушил разпоредбите за придвижване по пътищата, превишил позволената скорост за придвижване в обитаемо място и по несъобразителност предизвикал гибелта на Мартин Чикалов. Подсъдимият освен избягал от местопроизшествието, само че е управлявал автомобила без да има нужната дееспособност и след приложимост на кокаин и канабис.

На 10 септември м.г., неправоспособният Петър карал по бул. " Приморски “, със 114,6 км в час, а сега на удара в тялото на балетиста скоростта на автомобила му е била 77 км в час. Смъртта на Мартин е разследване от тежка черепно-мозъчна контузия. След пътнотранспортното произшествие Петър напуснал мястото и се укрил от органите на реда. Не е бил открит на адреса на родителите си. Веднага бил разгласен за общодържавно търсене, а на идващия ден след диалог с юрист той се явил в ОД на Министерство на вътрешните работи.

" Вярвам, че едно мощно общество може да промени обстановката, в която се намираме. Борим се за оптималната присъда, като знак към обществото, че не толерираме такова ликвидиране. Дошли сме през работно време и би трябвало да се има поради, че доста от хората, които ни поддържат нямат опция да участват тук. ", това сподели Карина Илиева, другарка на Мартин.

Вижте цялото видео с изявлението на Карина.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР