Припомняме, че преди два дни Лена Бориславова, началник на кабинета

...
Припомняме, че преди два дни Лена Бориславова, началник на кабинета
Коментари Харесай

Шефът на НСО сам се издаде, защо слугува на Гешев

Припомняме, че преди два дни Лена Бориславова, шеф на кабинета на премиера Кирил Петков, изиска оставката на ген. Тонев. Причината е, че НСО със скоростта на светлината съобщи на прокуратурата записите от входовете на постройката на Министерски съвет за интервал след средата на февруари. Мотивът на Бориславова бе, че откакто Министерски съвет стана контактна точка на Европейската прокуратура, в постройката са влизали доста хора, които са поискали да свидетелстват против предходните ръководещи. Естествено е да възникне подозрение, че подопечните на Иван Гешев желаят да узнаят, кои са тези хора.

Ген. Тонев се оправдава, че просто е извършил закона.

В желанието си да защитят своя шеф непременно, от НСО признават нещо доста любопитно: " На 25 юни 2021 година против Емил Тонев е подаден сигнал от жител. След осъществена инспекция по формираната кореспонденция и със свое Постановление от 6.10.21 година способената прокуратура отхвърля да образува досъдебно произвеждане и приключва преписката , защото не открива данни за осъществено закононарушение от страна на бригаден военачалник Тонев ".

Ето го ключът от бараката: прокуратурата приключва преписката и не открива данни, само че би могла да открие данни и да повдигне обвиняване за упражнено принуждение. В този миг генералът е станал подвластен от Иван Гешев. Или признателен, в случай че предпочитате. Защото в случай че досъдебното произвеждане бе траяло с покачване на обвиняване, щеше да последва „ довиждане сладка работа, довиждане огромна заплата и привилегии, довиждане генералски пагони и въздействие “… Грубо казано: Ако слушкаш, ще папкаш.

В този капан са попаднали и други хора на значими позиции. Затова Гешев е убеден, че доста мъчно ще го принудят да напусне поста.

Фрог нюз
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР