Приоритетите за страната в момента са инфлацията, доходите и бюджетът

...
Приоритетите за страната в момента са инфлацията, доходите и бюджетът
Коментари Харесай

Георги Гьоков: БСП ще се бори за таван на цените на енергоносителите

" Приоритетите за страната сега са инфлацията, приходите и бюджетът на България. Дори считаме, че забавянето на свикването на Народното събрание е повече в сравнение с би трябвало. Нещата са наложителни и не търпят отсрочване. Затова предизвикваме тази среща, с цел да забележим целите и към какво можем да се обединим в поддръжка и изгода на хората. В момента е безвремие, в което се мисли за всичко друго, само че не и за целите на българите. “ Това съобщи определеният за депутат от Българска социалистическа партия и някогашен обществен министър Георги Гьоков в ефира на NovaNews.

" Поканихме безусловно всички парламентарни групи “, съобщи социалистът по отношение на днешната среща сред партиите в Народното събрание. " Не знам кой ще се отзове на тази среща, само че хората би трябвало да гледат и да си вършат сметката кой мисли за българите и кой спекулира с всякакви политически тематики, които не стоят на дневен ред в обществото “, разяснява той.

Левицата изрично няма да поддържа кабинет с първия мандат, това е решението им и на груповите органи. " За страдание с втория мандат също мъчно би могло да бъде формиран кабинет. Ние имаме решение на груповия ни орган, че под никаква форма няма да участваме в кабинет с ГЕРБ, Движение за права и свободи и “Възраждане “. Ако има някакво предложение от третия мандат, да вземем за пример от “Демократична България “, още веднъж ще съберем органите си и ще решим каква позиция ще вземем “, изясни Гьоков и добави, че Българска социалистическа партия не е лидерска партия и в нея решенията не се взимат от един човек. " Ние ще си сложим всички плюсове и минуси на масата и ще изберем най-хубавото за България “, сподели още той.

Георги Гьоков удостовери позицията на Българска социалистическа партия, която е твърдо срещу износа на оръжия за Украйна, само че добави: " Това е тематика, която идеологочески ни разделя, само че не пречи коалирането по други тематики. Трябва да се обединим към сходствата, с които желаеме да осигурим успокоение на българите в този спешен миг. Кризата ще е дълга и жестока и в случай че се договаря държавно управление в този миг, целите не би трябвало да са на идеологическа основа “, безапелационен е той.

Третият мандат е в ръцете на президента и в случай че го даде на Българска социалистическа партия, от левицата ще създадат всички старания да сформират държавно управление. " Направихме го в границите на предходните Народни събрания, само че тогава не се случи поради безапелационния отвод на Има Такъв Народ да договаря. Сега бихме се обърнали към досегашните ни съдружни сътрудници, както и всички отвън ГЕРБ, Движение за права и свободи и “Възраждане “, уточни той. Социалистът не вижда и основна смяна в конфигурацията при едни възможни нови избори.

В ефира на NOVA NEWS  Георги Гьоков уточни част от целите на Българска социалистическа партия в 48-ия парламент: " Българска социалистическа партия ще се бори за таван на цените на енергоносителите и облагане на свръхпечалбите. За това нещо узря и Европа. Също по този начин увеличение на приходите на хората, като се усилва минималната работна заплата, невероятно е тя да се замрази. Увеличаване още веднъж на пенсиите от 1 януари, има разнообразни способи на влияние на пенсионната система, тъй че да е заслужено. Борба с инфлацията и приемането на бюджета. Бюджетът за 2022 година не се нуждае от втора актуализация, парите са разчетени и всичко е на място, тъй че спекулациите вредят “, заключи социалистът.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР