Приоритет в политиката на България е бъдещото членство на страните

...
Приоритет в политиката на България е бъдещото членство на страните
Коментари Харесай

Министър Цачева: Преодоляването на различията в региона може да се постигне само чрез принципите на ЕС

Приоритет в политиката на България е бъдещото участие на страните от Западните балкани в Европейския съюз. Преодоляването на разликите в района може да бъде реализирано единствено чрез правилата, на които е построен Европейският съюз - народна власт, отбрана правата и свободите на жителите, обща политика в региона на външните работи и сигурността. Това съобщи министърът на правораздаването Цецка Цачева на сътрудниците си от Косово и Албания, с които организира през днешния ден поредно двустранни срещи.

Двустранните визити бяха в границите на провелата се през вчерашния ден среща на министрите на правораздаването Европейски Съюз - Западни Балкани.

Министър Цачева увери и министърът на правораздаването на Албания госпожа Етилда Джонай и министърът на Косово господин Абелард Тахири, че чака доста от срещата на върха на Европейски Съюз през май 2018 година в София. „ Тогава стремежът на Западните Балкани за интеграция към високите критерии за участие в Европейски Съюз ще бъде забелязан от всички водачи на Европейския съюз ", добави Цачева.

Тя срещна сътрудниците си с напредъка на България в правосъдната промяна и съобщи, че съдействието сред страните ни ще продължи интензивно за доближаване на позициите и обрисуване на нови благоприятни условия за бъдещо партньорство.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР