Принудени сме да се борим с все повече предизвикателства, заяви

...
Принудени сме да се борим с все повече предизвикателства, заяви
Коментари Харесай

Генералният на БНР: Забранени събеседници няма и не трябва да има

Принудени сме да се борим с от ден на ден провокации, съобщи в изявление за предаването " Хоризонт за вас " генералният шеф на БНР Милен Митев.

" Целият медиен бранш освен в България, само че и в европейски проект, претърпява сложни мигове, които сякаш не са спирали още от Covid-кризата насам, по-късно избухна войната и свързаната с нея икономическа рецесия. Със сигурност имаше съществено закъснение на стопанската система, което неизбежно се отразява и на публичните, и на комерсиалните медии ", разяснява той.

По думите му когато финансите не доближават, постоянно съществува рискът да започнеш да продаваш независимостта и свободата си. Финансирането при публичните медии основава опция да има щит сред публицистите и админите в страната, които дефинират финансирането, означи той. И добави, че задачата на управлението е да сътвори тази бариера, с цел да се обезпечи опция на публицистите да работят свободно и удобно.

Милен Митев регистрира като успех увеличените заплати през 2023 г. Дълги години възнагражденията в БНР не бяха променяни или бяха променяни единствено като част от общо нарастване в администрацията, напомни той. По думите му в последните 10 години непрестанно изоставаме в заплащането, което ни прави неконкурентни на пазара на труда и което води след себе си голям брой опасности.

Има вяра измененията в Закона за радиото и малкия екран да станат факт, означи също Митев. Според него механизмът на финансиране, заложен в законопроекта, би бил стъпка в вярната посока във връзка с БНР и Българска национална телевизия. " Това какъв брой е работещ един закон, зависи от метода, по който се ползва ", посочи той.

Забранени събеседници няма и не би трябвало да има, безапелационен бе генералният шеф на БНР.

" Когато се води изявление с една страна, участник във боен спор и то страна, която е почнала спора, има неща, които няма по какъв начин да не бъдат заложени като въпроси ", счита той. 

" Колегите се стремят да има редакторска интервенция единствено в по-крайни случаи. Това не значи, че няма следене за съблюдаване на правила и публицистични стандарти ", изясни още Милен Митев и още веднъж съобщи поддръжка за взетото решение от Програмния съвет на Радиото да не допусне излъчването на изявлението с съветския дипломат Елеонора Митрофанова в предаването " Политически НЕкоректно ". Той съобщи, че няма сигнали за оказан напън върху който и да било от ръководителите в Радиото да вземе едно или друго решение. Според него обстановката обаче е посочила, че има какво да се усъвършенства в метода на работа.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР