Принципно споразумение, което да гарантира избора на независими състави на

...
Принципно споразумение, което да гарантира избора на независими състави на
Коментари Харесай

Асен Василев: Необходим е независим състав на регулаторите преди ротацията

Принципно съглашение, което да подсигурява избора на самостоятелни сформира на регулаторите и път за реформиране на правосъдната система и прокуратурата би трябвало да предшества диалога за министерския състав на държавното управление след ротацията и съставянето на възможна коалиция. Това съобщи финансовият министър Асен Василев пред публицисти на събитие, проведено от Европейската капиталова банка, уточнявайки, че изборът е на ГЕРБ дали да одобряват този метод, или да се отиде на предварителни избори.  

" Коалиция ще има, когато България има самостоятелни съд, регулатори и прокуратура. Необходимо е в регулаторите да влязат хора, които не реагират на телефонни позвънявания ", сподели Асен Василев, след което уточни като образец Комисията за защита на конкуренцията, която позволява ставащото с мобилните оператори и бранша на горивата. Министърът добави и че би трябвало да се подсигурява неналичието на въздействие от " нотариуси " и " джуджета ".

Финансовият министър уточни, че след влизане на България в еврозоната, Сребърният фонд ще се резервира какъвто е сега, до момента в който не се вземе сложно решение за реформиране на пенсионната система. 

Относно фискалния запас Асен Василев изясни, че откакто се одобри законът за въвеждане на еврото, ще се направи оценка какви средства са нужни за присъединяване на България в капитала на Европейската централна банка, европейския стабилизационен механизъм и други задължения, които страната е поела. Това, което остане, ще продължи да се съхранява в Българска народна банка и ще се употребява за погасяване на държавен дълг, предава Българска телеграфна агенция. 
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР