Принципите в политиката победиха. Нашата позиция е отдавна, тя е

...
Принципите в политиката победиха. Нашата позиция е отдавна, тя е
Коментари Харесай

Нинова категорична: Ще гласуваме против ветото на президента

Принципите в политиката победиха. Нашата позиция е от дълго време, тя е кардинална и поредна, тъй че с нищо не изненадваме. Така водачът на разяснява неприетия състав на кабинет с първия мандат в коридорите на Народното събрание. 

Нека първо изчакаме и да забележим какво ще създадат “Продължаваме смяната “ с втория мандат, тъй като първата поръчка беше, че няма да оферират кабинет, втората – че ще е кабинет на малцинството, третата – не знаем какво. Така че дано да получат мандата, да заявят какво ще вършат, и в случай че ни поканят на диалози, ще се отзовем “, изясни Нинова. 

Във връзка с третия мандат водачът на социалистите уточни: „ Чак когато се връчи, на който се връчи и разгласи какво ще прави, тогава ще се съберем и ще решим. Не бягаме пред вятъра “, разяснява тя.

По отношение наложеното несъгласие от президента върху измененията в Изборния кодекс Нинова съобщи: „ Няма да променим позицията си и ще гласуваме срещу ветото и в поддръжка на признатия Изборен кодекс по този начин, както беше и до момента. Запознахме се с претекстовете. Не ги одобряваме, не звучат съществено. Като да вземем за пример, че не би трябвало да се дава опция за право на избор на българските жители по какъв начин да гласоподават. Правото било единствено за кого да гласоподават. Ние сме за свободата на избора “.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР