Принцесата на Уелс Даяна е била в съзнание и е

...
Принцесата на Уелс Даяна е била в съзнание и е
Коментари Харесай

Принцеса Даяна е била в съзнание и е могла да говори след катастрофата

Принцесата на Уелс Даяна е била в схващане и е могла да приказва след злополуката в парижкия тунел преди 20 години.
Това описа пред вестник Sun някогашният избавител Шавиер Гурмелон, който бе един първите, дошъл на местопроизшествието, съобщи БГНЕС.
„ Бяхме доста близко и ни трябваха по-малко от три минути, с цел да стигнем до мястото на злополуката “, спомня си 50-годишният някогашен избавител. „ Тя леко мърдаше и аз можех да видя, че беше жива. Видях, че имаше нищожно пострадване на дясното рамо, само че във всичко останало нямаше нищо значително. Изобщо нямаше кръв по нея “.
Гурмелон описа какво е станало, откакто Даяна бе извадена от смачкания „ Мерцедес “. „ Държах й ръката и й приказвах да резервира успокоение и да не се движи. Тя сподели: „ Боже мой какво стана? “ Дадох й малко О2, аз и моят екип бяхме до нея, откакто я измъкнаха от колата. Това стана доста бързо, тъй като не се наложи да режем деформираната кола “, означи той.
Известно време след повредата Даяна е престанала да диша. „ Всички ние бяха подготвени в оказване на първа здравна помощ, аз видях, че сърцето й беше спряло и тя престана да диша. Направих масаж на сърцето й и след няколко секунди тя още веднъж стартира да диша. Без подозрение изпитах облекчение, тъй като работейки в службата за оперативно реагиране, вие желаете да спасите човешки живот и аз си помислих, че точно това съм направил. Честно да си призная, аз си мислех, че тя ще живее. Доколкото знам, когато Даяна е била вкарана в колата на спешна помощ, тя е била жива, и аз се надявах, че тя ще живее. Но по-късно разбрах, че е умряла в болница “, показа някогашният избавител.
„ Сега знам, че тя е имала съществени вътрешни увреждания, само че целият този епизод все по този начин е в главата ми. И споменът от онази нощ ще остане вечно у мен. Тогава въобще не знаех, че това е Даяна. Разбрах това, когато я вкарваха в колата за спешна помощ, тогава един от фелдшерите ми сподели, че е тя “, добави Гурмелон.
Принцеса Даяна бе брачна половинка на наследника на английския трон принц Чарлз от 1981 до 1996 година. Тя почина на 31 август 1997 при автомобилна злополука в Париж, в тунела под моста Алма. Автомобилът, в който тя е пътувала, се опитвал да избяга от папараци и с огромна скорост се блъснал в стената на тунела, по-късно в една от колоните, разделящи потоците на придвижване, и най-после се преобърнал.
Загинаха самата Даяна, синът на египетския милиардер Доди ал Файед и водачът Анри Пол. В злополуката оцеля бодигардът на принцесата Тревър Рис-Джоунс. Мохамед ал Файед, бащата на Доди, твърдеше, че повредата е била проведена от английските спецслужби по разпореждане на кралското семейство. През 2008 година английски съд отхвърли тези обвинявания.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР