Принадлежаща на Apple компания тази година ще регистрира търговската марка

...
Принадлежаща на Apple компания тази година ще регистрира търговската марка
Коментари Харесай

Apple регистрира търговската марка xrOS – платформата за предстоящите AR-очила

Принадлежаща на Apple компания тази година ще записва комерсиалната марка xrOS. Използването на странични юридически лица оказва помощ на Apple да поддържа тайната във връзка с своите бъдещи артикули.

По-рано Apple планираше да назова софтуерната платформа за устройствата с добавена действителност realityOS, само че след това изборът беше изработен в интерес на xrOS. Името на марката xrOS е записано в Службата за интелектуална благосъстоятелност на Нова Зеландия – за разлика от комерсиалната марка, то включва маркетинговата стилизация на марката. Същият този шрифт се употребява и в други артикули на производителя: върху опаковката на продукта, в управленията за потребителя и други документи.

Марката xrOS добре се съчетава с имената на други софтуерни платформи на Apple, като iOS, macOS, iPadOS, tvOS и watchOS – тя е много къса и лесна за различаване. Комбинацията ‘xr’ евентуално значи “разширена действителност “ или “смесена действителност “, т.е. опция за съчетание на режими на виртуална и разширена действителност в едно устройство. Заедно с xrOS, Apple има други регистрирани профилни търговски марки, в това число Reality Pro, което се допуска, че е името на очилата за смесена действителност. Анонсът на устройството се чака през юни на събитието WWDC.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР