Приморско. Зам.-министърът на околната среда и водите Атанаска Николова участва

...
Приморско. Зам.-министърът на околната среда и водите Атанаска Николова участва
Коментари Харесай

Зам.-министър Атанаска Николова даде старт на модернизацията на пречиствателната станция в Приморско

Приморско. Зам.-министърът на околната среда и водите Атанаска Николова взе участие в първа копка по интегрирания капиталов план във водния бранш на агломерация Приморско - Китен. Това оповестиха от пресцентъра на Министерството на околната среда и водите . Заедно с кмета на Община Приморско Димитър Германов през днешния ден тя даде старт на строителните действия по идната рационализация на съществуващото оборудване.
„ Това е физическото начало на един дълго чакан, само че сполучлив план – резултат от напъните и доказателство за положителното съдействие сред страната, в лицето на Министерството на околната среда и водите, и локалната власт, в лицето на община Приморско. Изпълнението на плана ще докара до позитивни резултати за качеството на околната среда, чистотата на Черно море и развиването на бизнеса и локалната общественост ”, съобщи зам.-министър Николова.
Проектът е на стойност 22.3 млн. лв., като главното финансиране е по Оперативна стратегия „ Околна среда “. Предвижда се реорганизация, рационализация и разширение на пречиствателната станция за отпадъчни води Приморско - Китен, както и реорганизация на прилежаща инфраструктура и уреди. Капацитетът на филтриране на отпадъчните води ще се усили и ще има опция да покрие още 55 000 поданици и посетители на Приморско и Китен.
Като туристическа община имаме безкрайна потребност от такава инвестиция и това ще се отрази на продукта, който предлагаме, съобщи кметът на Приморско Димитър Германов. Той напомни, че подготовката преди началото на строителството през днешния ден е почнала в края на 2011 година и е резултат от дейната работа на екипа на общината благодарение на Министерство на околната среда и водите. Изпълнителят увери, че станцията ще бъде осъвременена без спиране на работата. Съоръжението е издигнато през 1974 година и към този момент няма опция да обслужи повишения брой туристи в региона.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР