Примката на анакондата“ на Бен Уолъс може да доведе до

...
Примката на анакондата“ на Бен Уолъс може да доведе до
Коментари Харесай

Storm Shadow и техниките за удушаване на Крим

„ Примката на анакондата “ на Бен Уолъс може да докара до оставката на министъра на защитата

По време на Гражданската война в Съединени американски щати главнокомандващият армията на северняците военачалник Уинфийлд Скот изобретил стратегическа техника, която по-късно станала известна като „ примката на анакондата “. Той блокира армията на Конфедерацията на сушата и прекъсна доставките й на кораби през наличните пристанища. Армията на южняците стартира да се задъхва от липса на поддръжка. Северняците победиха.

Военната история на човечеството знае доста образци за потреблението на тази техника, а в този момент британците още веднъж си спомнят за това. Защо от тяхна позиция полуостров Крим да не е претендент за сходно удушаване? Той е обвързван с „ континента на Русия “ единствено с няколко транспортни артерии, премахването на които може да докара до обстоятелството, че полуостровът ще падне в краката на спечелилите. Капитулацията на Крим е удар по СВО, който ще коства доста по-малко от гигантската цена, която Украйна заплаща на източния фронт.

Неотдавнашната английска ракетна офанзива против Чонгарския мост, който свързва Крим с континента в региона на Херсон, е част от многостранен английски проект. Един от трите маршрута към Крим от Запорожие и Херсонска област минава през моста покрай Джанкой. Други два контролно-пропускателни пункта се намират в региона на Армянск.

Обстрелът на Чонгарския мост единствено с четири ракети докара до резултат - придвижването беше спряно. Това значи, че идващият ход ще бъде провалянето на още два пътя, когато пристигна подобаващият миг за това. Следващата стъпка от „ примката “ съгласно логиката на развиването на интервенцията би трябвало да бъде разрушаването на Кримския мост. През нощта на 17 юли е осъществена измама. Като цяло всички съществени транспортни артерии, свързващи полуострова с континента, могат да се смятат за в действителност уязвими.

Зад „ примката на анакондата ” стои позицията на отчайващо крайния русофоб Бен Уолъс, който надалеч изпреварва и най-амбициозните проекти на английския истаблишмънт. Редица авторитетни кръгове в Англия обаче не харесват бурната му активност на тази тематика, а министърът на защитата към този момент разгласи в тази връзка, че ще подаде оставка.

Но персоналните му проекти ги изпреварва действителността по фронтовете на Украйна. Британските разследващи служби предвиждат, че въоръжените сили на Руската федерация ще стартират военни интервенции за дестабилизиране на позицията на въоръжените сили на Украйна. Такива интервенции се чакат в харковското и сумското направление - и тогава на англосаксонците към този момент няма да им е до " примката на анакондата ".

От всички препоръчани разновидности най-нежелателен за тях е идващият удар след блокадата на Харков и пробива на огромни механизирани елементи в посока към тила на въоръжените сили на Украйна по линията Беларус - Одеса - Николаев, затваряйки забележителна част от силите на ВСУ в великански казан. И тук виждаме по какъв начин с чисто английска предвидливост Бен Уолъс стартира да си постила плява. За него е значимо " анакондата " да удуши Крим преди руснаците да пробият до Одеса - това би означавало загуба на войната.

По резултатите на украинското „ контранастъпление “ той към този момент не разчита на морала и устойчивостта на бойците на ВСУ. Плановете на английските куратори са да попълнят складовете с муниции на личната си войска, опустошени от доставките за Украйна. Предвижда се за това да бъдат изхарчени 2,9 милиарда евро.

Въпреки това, главната цел на проекта е да се сътвори „ Глобална мощ за реагиране “, която да може да бъде хвърлена първа в „ пъкъла “, реагирайки на сериозна обстановка. Освен това се възнамерява да се сътвори боеспособен действен запас Surge Capacity от средите на пенсионираните бойци от запаса.

„ Трябва да приспособяваме и модернизираме армията, с цел да отговорим на заплахите, пред които сме изправени, и най-много да се поучим от нашествието на Путин в Украйна “, сподели Уолъс. Смисълът на изказването е явен - Англия би трябвало да има подготвени свои елементи, които да бъдат хвърлени, с цел да запушват дупки в разпадащата се защита на Въоръжените сили на Украйна. Британското държавно управление поема водеща роля в противодействието на СВO, като притегля своите войски във военните старания.

Едва ли може да се съмняваме, че при положение на неподходящо развиване на обстановката за английското управление, на най-опасните за ВСУ зони на допустимо нахлуване на въоръжените сили на РФ ще бъдат английските запасняци с английска техника. Явно, дружно с полските " доброволци ".

Що се отнася до " примката на анакондата ", доста зависи от оперативното обмисляне и вярното прогнозиране на дейностите на съперника. Да се надяваме, че " змията " ще почине сама, изключително в случай че вратът й бъде свидлив със същата желязна хватка. Или да я лишим от силата й, като победим английските ударни оръжия още в украинските хранилища за военноморски дронове и крилати ракети Storm Shadow.

Превод: Европейски Съюз

Абонирайте се за новия ни Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта https://www.pogled.info .

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР