Приложения като YouTube, Facebook и X вече няма да са

...
Приложения като YouTube, Facebook и X вече няма да са
Коментари Харесай

Apple е принудена да блокира App Store в Китай, VPN вече няма да върши работа

Приложения като YouTube, Фейсбук и X към този момент няма да са налични

Емил Василев преди 3 минути 3 Сподели

Най-четени

ПрепоръчаноДаниел Десподов - 16:05 | 02.10.2023

Руският Р-ФОН, килърът на iPhone, се оказа смарт телефон от Бангладеш

IT НовиниДаниел Десподов - 9:42 | 03.10.2023

Митичният основател на биткойна Сатоши Накамото разгласява първия си пост за миналите 5 години

IT НовиниЕмил Василев - 15:30 | 02.10.2023

Philip Morris показа нов вид стикове за IQOS с нулево наличие на тютюн, които могат да избегнат всевъзможни регулации

Емил Василевhttps://www.kaldata.com/

Изтеглянето на приложения за iPhone в Китай преди малко стана доста по-трудно. В петък Apple стартира да се преценява с новите китайски разпореждания, които изискват приложенията, продавани в Китай, да имат лиценз за снабдител на интернет наличие (ICP).

За да получи лиценз на ICP от Министерството на индустрията и осведомителните технологии (MIIT), производителят на приложения би трябвало да има физическо наличие в Китай посредством клон или посредством хостинг на бекенда там. В противоположен случай той би трябвало да премине през китайски издател. Досега Купертино се възползваше от малка врата, която позволяваше на потребителите в Китай да изтеглят приложения посредством VPN.

Тази малка врата обаче към този момент не съществува, защото Китай към този момент изисква от приложенията да показват в описанието си своя номер на ICP регистрация, по този начин, че Apple би трябвало да блокира всяко приложение без информация за лицензиране, в това число YouTube, Фейсбук, X, WhatsApp и други.

Изискването за наличие в Китай всъщност изключва преобладаващата част от заглавията в App Store.

Китай има дълга история с Apple и други компании за свръхрегулиране на наличието в интернет и приложенията. През 2016 година Apple трябваше да спре iTunes, Movies и Books (преди iBooks) в Китай. През 2017 година се наложи да отстрани VPN приложенията. През август 2018 година компанията почисти 25 000 приложения, които попадаха под определението за „ хазарт “ в страната. Две години по-късно тя отстрани и хиляди игри.

През 2020 година анализаторите чакаха, че продължаващото свръхрегулиране на практика или безусловно ще затвори App Store в Китай. Въпреки, че Apple не е подхванала публично такава фрапантна стъпка, условията на комунистическата страна на процедура вършат невероятно множеството приложения да останат налични.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР