Приложението ще може да обслужва 200 милиарда пътници всеки ден

...
Приложението ще може да обслужва 200 милиарда пътници всеки ден
Коментари Харесай

Китай разработва приложение за издаване на билети за влак в над 140 държави, избягвайки щатския долар

Приложението ще може да обслужва 200 милиарда пасажери всеки ден и да издава повече от 1500 билета в секунда без проблеми

Емил Василев преди 13 секунди 0 Сподели

Най-четени

ПрепоръчаноДаниел Десподов - 14:25 | 05.04.2023

Силно са затръшнали вратата: при напускането на Русия Cisco са унищожили съоръжение за съвсем 2 милиарда рубли

НаукаЕмил Василев - 17:00 | 05.04.2023

„ Невъзможното “ 2000-годишно доказателство на Питагоровата теорема може би е намерено от възпитаници

АвтомобилиДаниел Десподов - 17:06 | 05.04.2023

Нов роторно-бутален мотор с размер на баскетболна топка и мощ 20 KW

Емил Василевhttps://www.kaldata.com/

Китай основава нова система за продажба на билети за влакове, която може да интегрира голям брой платформи за продажба на билети от над 140 страни в едно само приложение за смарт телефон.

Системата, ще свързва и провежда платформите на участващите в приложението страни за продажба на билети, оповестява Китайската академия за железопътни науки.

Новата система за продажба на билети обаче ще употребява швейцарски франкове вместо щатски долари, се споделя в отчет на South China Morning Post (SCMP) от през днешния ден.

„ Разплащането ще се прави въз основа на сумата в швейцарски франкове за пътническите билети в другите страни и ежемесечно ще се изготвят доклади. “

„ Системата ще обезпечава функционалности за поддръжка на данни, като да вземем за пример инспекция на приходите, електронно заплащане и разпродажба. “

се показва в публикация, оповестена през март от китайскоезичното списание „ Железопътен превоз и стопанска система “

От 15 март пасажерите ще могат да употребяват мобилните си телефони, с цел да си купуват билети, а Лаос е първата страна, която се причислява към платформата.

Основните сървъри, които се намират в Китай, могат да обработват поръчки от пасажери от целия свят на голям брой езици.

Новата система е построена върху интернационалната версия на китайското приложение за вътрешни влакови билети – 12306. След дебюта си през 2011 година 12306 получи доста рецензии поради многочислените си сривове.

Приложението ще може да обслужва 200 милиарда пасажери всеки ден

Софтуерът беше модифициран благодарение на китайските цифрови колоси и с близо 700 милиона клиенти – почти половината от популацията на страната в този момент е най-широко употребяваното приложение за пътешестване в страната.

Екипът под управлението на компютърния академик Джан Жицян се сблъска с проблем, до момента в който се опитваше да интегрира системите за администриране на билети на толкоз доста страни в една платформа.

Например, множеството страни имат разнообразни организационни системи, правила за номерата на местата и процедури за продажба на билети. Освен това поддържането на анонимността е главен проблем, съгласно екипа.

Системата употребява програмен продукт с отворен код, построен върху създадена в Китай съществена технология, като квалифицирани инженери ръководят и поддържат главните сървъри при извънредно непоколебим надзор на сигурността.

Лаос е първата страна, която употребява новата система за продажба на билети, а Виетнам, Русия, Монголия и Казахстан може би скоро ще я последват.

Според Джан и сътрудниците му новата технология „ поставя основите на всички страни за взаимно основаване на умна, стандартизирана и унифицирана платформа за продажба на билети за интернационален превоз “.

През последните години в Китай са построени повече от 42 000 километра високоскоростни железопътни линии, което доста уголемява железопътните мрежи на страната.

Според отчета на SCMP приложението може да обслужва 200 милиарда пасажери всеки ден по време на локалните празници да вземем за пример, като издава повече от 1500 билета в секунда без сривове в системата.

Пекин също по този начин финансира стандартизацията и интеграцията на железопътни мрежи, обхващащи Източна Европа, Югоизточна Азия и Африка, както и тежкотоварни линии и високоскоростни железници в други страни.

Връзките на Китай с района ще бъдат засилени, а разноските за превоз и пътешестване ще бъдат понижени вследствие на свързването на железопътните мрежи в страните от Югоизточна Азия.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР