Прилагането на устойчиви социални политики от българските компании и отстояването

...
Прилагането на устойчиви социални политики от българските компании и отстояването
Коментари Харесай

Президентът: Социалният и отговорен бизнес е ключът за успешното развитие на България

„ Прилагането на устойчиви обществени политики от българските компании и отстояването на идеята за обществен и виновен бизнес е ключът за сполучливото развиване на България. “

Това съобщи президентът Румен Радев , който взе участие в церемонията по връчване на „ Годишните награди за виновен бизнес 2022 “ на Българския конгрес на бизнес водачите /БФБЛ/, оповестиха от Президентството.

 Румен Радев
Румен Радев. Президентство

В приветственото си слово към участниците в 20-то издание на националния конкурс за корпоративна обществена отговорност президентът акцентира, че макар тежките рецесии, които раздрусват Европа през последните 3 години и мрачните прогнози за крах, българският бизнес продължава да устоява на провокациите.

Румен Радев открои също по този начин виновната роля на бизнеса за повишението на качеството на образованието, подобряването на квалификацията на младежите в България и подпомагането на научната и изследователската активност .

„ Ако желаеме да се развиваме като просперираща страна и прогресивно общество, имаме потребност от бизнес водачи с мъдрост и визия за бъдещето, със съпричастност към проблемите на обществото, към околната среда и природата, с мисъл за чиновниците, за локалната общественост, за младежите и тяхната реализация тук, в България, с поддръжка към образованието и науката. Вярвам, че единствено с сходно отношение триумфите могат да бъдат устойчиви и да подсигуряват хармонично развиване на нашето общество “, съобщи президентът Радев.

Държавният глава поздрави участниците в националния конкурс за напъните, които влагат и за образеца, който дават с положителните обществени послания в корпоративните си начинания. Румен Радев връчи призове на спечелилите в категорията „ Инвеститор в обществото “. Тя е една от седемте категории, в които 86 компании със 134 плана демонстрираха своя опит и положителни практики в 20-то издание на националния конкурс за корпоративна обществена отговорност, стабилно развиване и разнообразие, който се организира под мотото „ Дай добър образец “.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР