Приключи разследването по делото за грабежа на крупната сума от

...
Приключи разследването по делото за грабежа на крупната сума от
Коментари Харесай

Приключи разследването на грабежа на 1,8 млн. лева от пощата в Хасково 

Приключи следствието по делото за грабежа на крупната сума от 1 833 000 лв. от централната поща в Хасково, заяви пресцентърът на ОД на Министерство на вътрешните работи - Хасково. Обирът бе осъществен вечерта на 7 против 8 юни 2016 година, напомнят от полицията.

Тогава група маскирани мъже проникват в постройката на регионална пощенска станция. Те обезвреждат охранителната техника и привеждат в безпомощно положение охранителя. Извършителите проникват в границите на минути в трезора и посредством потребление на металорежещи машини отварят три солидни железни каси, като от там лишават огромната сума пари и по-късно се отдръпват с авансово готови коли и направления.

В резултат на напъните на проверяващия екип от чиновници на ОД на Министерство на вътрешните работи Хасково, на ГДНП-МВР София и под управлението на Окръжна прокуратура - Хасково, при осъществените голям брой оперативно-издирвателни мероприятия на територията на цялата страна са открити причинителите на действието, прецизират от ОД на Министерство на вътрешните работи - Хасково.

Според проверяващите се касае за престъпно проявени мъже с механически знания. Част от причинителите са били арестувани в миг на осъществяване на друго престъпно закононарушение. Намерени са били улики и материални доказателства, които уличават причинителите и документират незаконната им активност.

В хода на следствието са били разпитани над 100 очевидци, назначени и направени са били близо 40 експертизи, разпознавания и психически проучвания. На съпричастните към действието - двама на възраст 45 години и един на 41 години, са повдигнати няколко обвинявания по текстове от Наказателния кодекс, за които се планува отнемане от независимост от пет до петнадесет години, се споделя в известието.

Делото е било изпратено на Окръжна прокуратура - Хасково с мнение за предаване на съд на обвинените лица.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР