Приключи първата обучителна година за третата група деца-доброволци, включени в

...
Приключи първата обучителна година за третата група деца-доброволци, включени в
Коментари Харесай

„Детско полицейко управление“ приключи учебната година

Приключи първата обучителна година за третата група деца-доброволци, включени в Национална превантивна стратегия „ Детско полицейко ръководство “. В нея вземат участие 120 възпитаници от пет учебни заведения от региона - СУ „ Георги Брегов “ гр. Пазарджик, ОУ „ Проф. Марин Дринов “ гр. Панагюрище, СУ „ Александър Иванов – Чапай “ гр. Белово, СУ„ Св. Климент Охридски” гр. Пещера, СУ „ Васил Левски “, гр. Велинград.



Припомняме, че през месец октомври 2020г. бе даден старт на Програмата за тази група деца. Въпреки спецификата на образователната година произлизаща от рестриктивните мерки заради разпространяване на COVID-19 и многократното прекосяване в отдалечена форма на образование, занятията по Програмата се осъществиха.



Това стана, защото тематиките по модулите „ Безопасност на придвижването по пътищата “ и „ Оказване на първа долекарска помощ “ бяха особено създадени и извършени отдалечено. Присъствено се осъществиха атрактивните часове на тематики „ Събиране на следи и материални доказателства “, „ Защита при бедствия, пожари и изключителни обстановки “, „ Вредата от алкохола “, „ Вредата от тютюнопушенето “, „ Използване на служебни кучета в полицейската активност “.



С цел социализация на децата и обезпечаване на опцията за контактуване с връстници, което бе лимитирано поради противоепидемичните ограничения, както и за да придобият умения за вярно другарство и работа в екип, в ОДМВР-Пазарджик се възнамерява провеждането на летен лагер с доброволците в планината.



Изпозваме опцията да благодарим за изключителното съдйствие на нашите сътрудници от РЗИ- Пазарджик и БМЧК- Пазарджик, които макар многочислените отговорности в нелеката епидемиологична конюнктура сполучливо се включиха в реализирането на дейностите по Програмата.





*Пресцентър на ОДМВР-Пазарджик
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР