Приключи инсталирането и тестването на най-дългия в света сухопътен и

...
Приключи инсталирането и тестването на най-дългия в света сухопътен и
Коментари Харесай

Завърши полагането на най-дългия в света подводен силов кабел

Приключи инсталирането и тестването на най-дългия в света сухопътен и подводен електрически кабел, свързващ Дания и Обединеното кралство. Линията за непрекъснат ток с дължина 765 км ще придвижва до 1,4 GW екологично чиста сила сред двете страни. Това е задоволително за зареждането на 1,4 милиона семейства в Обединеното кралство.

Viking Link е взаимно дружество на английската National Grid и датската Energinet на стойност 1,7 милиарда паунда (2,15 милиарда долара), което би трябвало да стартира пълноценно да действа до края на тази година.

Базираният в Италия основен реализатор Prysmian Group, виновен за проектирането, производството и инсталирането на огромна част от Viking Link, разгласи, че е приключил инсталирането и високоволтовите проби на своите наземни и подводни захранващи кабели.

Линията за непрекъснат ток с високо напрежение (HVDC) с дължина 765 км свързва Линкълншир в Обединеното кралство с Ютланд в Дания. Линията минава през териториалните води на Обединеното кралство, Нидерландия, Германия и Дания.

Кабелът ще придвижва до 1,4 GW зелена електрическа енергия сред двете страни. Това е задоволително за зареждането на почти 1,4 милиона домове в Обединеното кралство.

Според уеб страницата на Viking Link кабелът е тестван при 735 000 волта, което е 1,4 пъти повече от общоприетото работно напрежение от 525 000 волта. Това удостоверява надеждността на точките на свързване на кабела на сушата и под водата.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР