Приказни! Така с една дума може да се опишат най-красивите

...
Приказни! Така с една дума може да се опишат най-красивите
Коментари Харесай

Българи посетиха едни от най-предпочитаните коледни базари в Европа СНИМКИ

Приказни! Така с една дума може да се опишат най-красивите коледни базари в Европа. Това е повода всяка година те да притеглят милиони туристи. Сред другите непознати речи на едни от най-известните базари в Австрия и Германия се чува постоянно и българска тирада, сподели инспекция на GlasNews.bg.

От информация в обществените мрежи пък става видно, че десетки консуматори с местопребиваване Пловдив се снимат на фона на красивите коледни украси и дизайнерски магазини в разнообразни европейски градове.

Традиционно сезонът на коледните базари стартира при започване на месеца и най-натоварено става в дните преди Коледа. Един от най-популярните коледни базари във Виена се намира пред кметството. Там търговците са най-ранобудни, тъй като стартират работа в 10 часа сутринта. Една от най-атрактивните къщички тази година е със стъклени коледни играчки. Те са направени от семейство от Чехия и се продават от австрийци. Изделията от стъкло припомнят на тези, с които украсявахме елхите преди 30 и повече години.

Другите забавни базари във Виена са, „ Фраюнг “, пазарите на Шпителберг и пред двореца „ Шьонбрун “, както и този до Щефанплац.   

Коледният базар в Щутгарт е измежду най-популярните в Германия и един от най-впечатляващите.Той е един от най-старите, най-големите и най-красивите. Има над 290 дървени павилиона и обилие от вкусна празнична храна, в това число локални специалитети – анасонови бисквити и плодов кейк.

Вурстчетата са извънредно вкусни, както и щрудела. В началото на базара, директно до метростанцията, се намира мини влакче с гара и мини град. То е една от атракциите за най-малките гости на базара. В покрайнината на града има още няколко селища, които си заслужава да посетите. Тази година пред двореца в центъра на Щутгарт има и музей навън. Лампата на Аладин и модели на Порше и Мерцедес са измежду атрактивните експонати. 



Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР