Приказката за Мароко продължава! Атласките лъвове“ не спират да изумяват

...
Приказката за Мароко продължава! Атласките лъвове“ не спират да изумяват
Коментари Харесай

Историята е пренаписана! Мароко шокира Португалия и е първият африкански отбор на ½-финал на СП

Приказката за Мароко продължава! „ Атласките лъвове “ не стопират да изумяват с представянето си, откакто станаха първият африкански тим, който ще играе на ½-финал на Световно състезание, откакто реализира една от най-големите изненади на Мондиал 2022 в Катар и в профил един от любимците за трофея – Португалия с минималното. Единственото и победно попадение осъществя Юсеф Ен-Несири в 42-ата минута.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ!

Звездата на иберийците Кристиано Роналдо още веднъж ще бъде на аварийна пейка за старта, както беше и при триумфа с 6:1 над Португалия.

„ Атласките лъвове “ се показват ужасно досега като завоюваха група с Белгия и Хърватия, а по-късно отстраниха Испания на осминафиналите след осъществяване на дузпи. Тимът на Уалид Реграги впечатлява с играта си в отбрана, като досега са позволили едвам един гол в четирите си мача.

Португалия завоюва своята група, където позволи и една загуба - от Южна Корея. В осминафиналите " мореплавателите " се разправиха с Швейцария (6:1), а с хеттрик блесна нападателят на Бенфика Гонсало Рамош.

Победителят от този конфликт ще се изправи против Франция или Англия на полуфинал.

Португалците стартираха мощно срещата и още в четвъртата минута имаха отличен късмет да открият резултата. Топката беше центрирана от свободен удар в наказателното поле на Мароко, където Жоао Феликс беше изтърван на първа греда и засече с глава, само че вратарят Буну се намеси уверено и мазета в ъглов удар.

Мароко опита да отговори на предизвикването единствено две минути по-късно. Тогава Юсуф Ен-Несири засече топката и стреля с глава след корнер, само че над напречната греда на Диого Коща.

В идващите минути африканците се върнаха в свята половина и предоставиха самодейността на Португалия. При една от редките си офанзиви обаче стигнаха до нов удар към вратата на Коща. В 18-ата минута Хаким Зиеш получи отдясно, след което влезе във вътрешността и шутира в близкия ъгъл, само че топката мина настрана от лявата греда на иберийците.

Изведнъж обаче мароканците се активизираха и в 26-ата минута още веднъж Ен-Несири беше на точното място и засече с глава центриране от свободен удар в наказателното поле, само че и този път стреля в навън.

Атакатите започнаха да следват една след друга и пет минути по-късно португалците имаха най-чистата обстановка за гол досега. Защитник на африканците опита да почисти с глава в наказателното поле дълго подаване, само че смъкна топката тъкмо за Жоао Феликс, който стреля от към 20 метра. Кълбото рикошира в тялото на Ел Ямик и се насочи към вратата му, само че излезе на сантиметри в корнер.

Ред беше още веднъж на Мароко, които в 35-ата минута имаха две положителни благоприятни условия за попадение. Първо Селим Амала беше пропуснат в наказателното поле на първа греда при центриране отляно, само че стреля много неопределено. Още преди да е изтекла същата минута Софиан Буфал опитва удар от отдалеченост, който бе прецизен, само че слаб и право в ръцете на Коща.

Мароко обаче удари първи в 42-ата минута, когато поведе след неточност в отбраната на Португалия. Яхия Атиат-Алах центрира чудесно отляво към границата на вратарското поле, където вратарят Диого Коща и Рубен Диаш се сблъскаха и Ен-Несири засече с глава и от третия опит осъществя за наслада на хилядите почитатели на африканците по трибуните – 1:0.

В последната минута от постоянното време на първата част " мореплавателите " можеха да изравнят, само че удариха греда. Диого Далот смъкна с глава отдясно за Бруно Фернандеш, който изненадващо стреля от воле от дребен ъгъл, а топката разтресе напречната греда на Буну.

Секунди по-късно те упорстваха да получат углавен удар за нарушаване на Ашраф Хакими против Бруно Фернандеш, само че съдията подмина обстановката. Повторенията пък демонстрираха, че футболистът на Манчестър Юнайтед е симулирал.

Малко преди приключването на двумитното продължение на първото полувреме Мароко изпусна златен късмет за второ попадение. Африканците проведоха бърза контраофанзива, при която Азедин Унахи напредна в половината на Португалия и изведе отляво в наказателното поле Атиат-Алах, който беше пропуснат, а левия бек стреля в близкия ъгъл, само че неопределено. 

A sensational En-Nesyri header sees the Atlas Lions in the lead. |
— FIFA World Cup (@FIFAWorldCup)
Четири минути след старта на втората част Зиеш центрира от свободен удар отдясно в наказателното поле, където на първа греда Джауад Ел Ямик опита да засече топката, а вратарят Коща я мазета право в него и по-късно излезе на сантиметри около лявата греда. 

В 51-ата минута пък на терена влезе Кристиано Роналдо, който размени Рубен Невеш. По този метод капитанът на Португалия изравни международния връх за най-вече мачове в националния отбор - 196, който до момента се държеше еднолично от Бадер Ал-Мутава от Кувейт. 4

Португалците натиснаха и в 58-ата минута разиграха чудесно отдясно на наказателното поле, а Отавио центрира вътре в него, където Гонсало Рамош се извиси и стреля с глава, само че около лявата греда на Буну.

Шест минути по-късно Диаш спря офанзива на мароканците, по-късно напредна отляво и подаде за Бруно Фернандеш пред наказателното поле, който стреля мощно, само че доста малко над напречната греда на стража на Севиля.

В 71-ата минута иберийците пробваха да разиграят хитро след свободен удар, когато Бруно центрира ниско в наказателното поле за непокрития Бернардо Силва, който обаче не съумя да доближи в точния момент до топката и да я засече тъкмо към вратата.

Осем минути преди края на постоянното време " мореплавателите " още веднъж бяха покрай изравняването. Мароканците сбъркаха при изчистването на топката, което разреши на Рикардо Орта да отнеме отдясно и да комбинира с Бруно в наказателното, а той остави с едно допиране за Жоа Феликс. Нападателят нанесе мигновено страховит и мощен удар с левия крайник, само че Буну още веднъж беше последна бариера и мазета с една ръка над гредата в корнер.

В първата минута от добавеното време Роналдо беше изведен отлично отдясно навръх границата на наказателното поле и мигновено шутира с десния крайник, само че още веднъж Буну избави, а по-късно и улови топката.  

Две минути по-късно " атласките лъвове " останаха с човек по-малко, откакто в границите на няколко секунди резервата Уалид Кедира си изкара два бързи жълти картона и беше изпъден с червен подобен.

LIVE |

1:0 Юсеф Ен-Несири 42'

Световно състезание по футбол, Катар 2022, трети ¼-финал

Стартови сформира на двата тима:

Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР