Приходите в общинския бюджет през май са 43,7 млн. лв.,

...
Приходите в общинския бюджет през май са 43,7 млн. лв.,
Коментари Харесай

В хазната на София през май са постъпили 43,7 млн. лева

Приходите в общинския бюджет през май са 43,7 млн. лева, което е с 4,7 млн. лева по-малко, в сравнение с през същия месец на 2019 година

Дирекция "Общински доходи " на Столична община разгласи в четвъртък, че единствено от налози постъпленията в хазната на София са 22,1 млн. лева (или спад с 1,1 млн. лева.). Неданъчните доходи (това включва доходи от благосъстоятелност, такси, санкции, продажби, концесии, дарения и др.) са 21,6 млн. лева, или с 3,5 млн. лева по-малко, в сравнение с през май м.г.

Отрицателната разлика се получава от по-ниските приходи от локалните налози и такси, свързани с икономическата интензивност на столичани. Така да вземем за пример от налог възмездно придобиване на имущество през предишния месец в хазната са влезнали 7,8 млн. лева, което е с 2,2 млн. лева спад, в съпоставяне със същия месец на м.г. Това значи, че през май в София са подписани по-малко покупко-продажби за недвижими парцели или МПС, в сравнение с по същото време на 2019 година Спад има още при туристическия, патентния и някои други налози. Същото важи и за приходите от продажби на услуги, артикули и продукция (1,05 млн. лева по-малко), таксите за прилагане на пазари и борси (минус 270 хиляди лева.), както и за такса механически услуги, в които се включват строителните разрешителни (минус 1,4 млн. лева.).

Данъци и такси могат да се внесат и във всеки от 23-те районни отдела "Общински доходи ", без значение от адреса на парцела, както и по банков път или посредством финансови медиатори.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР