Приходите в област само от нощувки през месец май са

...
Приходите в област само от нощувки през месец май са
Коментари Харесай

Област Благоевград е сред първенците в приходите от туризъм у нас през месец май

Приходите в област единствено от нощувки през месец май са близо 5 милиона лв.. След информация на Югозапад Днес от Националния статистически институт се оказа, че Благоевград е една от областите с най-висока посещаемост в страната. Над 30 000 души са избрали да почиват в Югозапада през май.

Областта се подрежда на трето място в страната по доходи от нощувки през май- пред нас са единствено област София с към 7 милиона лв. и областите Варна и Бургас, които общо са генерирали над 9 милиона доходи от туризъм. В графата места за настаняване също сме измежду водещите области у нас- имаме 136 такива места с леглова база от 10 356 броя.
 21 учебни заведения в област Благоевград са утвърдени за гратис море 21 учебни заведения в област Благоевград са утвърдени за гратис море
В град Благоевград ученици на ПМГ, Второ ОУ, Трето ОУ и Седмо СУ ще се възползват от гратис море по националната стратегия на МОН...

Само през май в региона са осъществени 65 815 нощувки. Тук водим обичайно туристически области като Велико Търново и Габрово близо четири пъти повече.

Пренощувалите лица в област Благоевград през месец май са 30 684 души. Близо 2000 чужденци пък са отсядали в региона за този интервал.

Още от БЛАГОЕВГРАД:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР