Приходите в бюджета на ДОО са в размер на над

...
Приходите в бюджета на ДОО са в размер на над
Коментари Харесай

Всички Тръпнеха Да Разберат! Току-Що Решиха Какво Ще Се Случи С Обезщетенията За Майчинство И Безработни През 2019! Заплатите Ще

Приходите в бюджета на ДОО са в размер на над 11,7 милиарда лв., разноските също. Бюджетът за идната година е уравновесен, с нулев недостиг. Приходите от осигурителни вноски са в размер на над 7,4 милиарда лв.. Разходите за пенсии са в размер на над 9,9 милиарда лв., а тези за обществени помощи и компенсации - над 1,6 милиарда лв.. Малко над 5,1 милиарда лв. са приходите във фонд " Пенсии " за 2019 година

Бюджетът на ДОО планува от 1 юли 2019 година пенсиите да се усилят с 5.7%. Минималният размер на пенсията за застрахователен стаж и възраст ще се увеличи на 219,43 лв.. Максималният застрахователен приход ще се увеличи от 2600 на 3000 лв.. Размерът на осигурителната вноска за фонд " Пенсии " ще се резервира. Запазва се минималният дневен размер на компенсацията за безработица от 9 лв.. 380 лв. остава размерът на компенсацията за развъждане на малко дете от една до две годишна възраст.

Приходите по бюджета на фонд " Пенсии, несвързани с трудова активност " са 296, 5 млн. лева 217,4 млн. лева са приходите в бюджета на фонд " Трудова акцидент и професионална болест " за 2019 година, а разноските са малко над 53 млн. лева

Приходите на фонд " Общо заболяване и майчинство " са в размер на 1,1 милиарда лева, като дефицитът е малко над 44 млн. лева Приходите по бюджета на фонд " Безработица " са малко над 315 млн. лева, а разноските - съвсем 450 млн. лева Дефицитът в бюджета е към 135 млн. лева

Максималният месечен застрахователен приход от 2600 лева би трябвало да се усили не както се предлага ГЕРБ на 3000 лева, а най-малко на 3900 лева Това сподели националният представител от ПГ на " Българска социалистическа партия за България " Георги Гьоков.

" Член 9 от бюджета на ДОО се отнася за приходната част на бюджета - осигурителните параметри се дефинират с него. И защото данъчната осигурителна система в България не действа заслужено, считам че те би трябвало да се ревизират. С увеличението на оптималния застрахователен приход се вършат съществени промени в Пенсионно-осигурителната система. Това решение е взето без да се съблюдават правилата за правдивост, изясненост и неприкритост и без диспути, по които да вземат отношение всички наранени страни. Поставям под подозрение, че измененията в бюджета на ДОО дават отговор на потребностите на българските жители. Максималният застрахователен приход пораства годишно, откогато ръководи ГЕРБ. Имаше концепция той да не се трансформира до края на мандата на ГЕРБ през 2021 година, само че в този момент той изненадващо и нестимулирано се покачва на 3000 лева, което е крачка въпреки и не задоволителна в вярна посока ", сподели още Гьоков и уточни, че решението е нестимулирано, тъй като съгласно него е било взето без съществени диспути със обществените сътрудници.

" Считаме за заслужено оптималният месечен застрахователен приход от 2600 лева да се усили не както се предлага на 3000 лева, а най-малко на 3900 лева и надлежно оптималната пенсия да се усили от 910 лева не на 1200 лева, както се планува, а на 1560 лева Също по този начин предлагаме трендове в бъдеще да отпаднат и оптималния месечен размер на осигурителния приход, и тавана на пенсиите ", съобщи той.

Предлагаме заледяване на оптималния застрахователен приход от 2600 лева, с цел да има предвидимост, бистрота и сериозните компании да не бъдат излъгани. Това сподели националният представител от Движение за права и свободи доктор Хасан Адемов.

" Категорично не сме съгласни с увеличението на оптималния застрахователен приход от 2600 лева на 3000 лева, тъй като той би трябвало да подсигурява предвидимост. Ако желаете да го вдигнете - аргументирайте се, направете го в предизборната платформа, да ви повярват хората и да ви поддържат. А в този момент се оказва, че тези, които гласоподаваха за вас, тъй като предлагахте заледяване на оптималния застрахователен приход, ги излъгахте. А тези, които споделиха, че желаят да го вдигнат, не получиха задоволително доверие. Виждате какви фрапантни разминавания се получават, когато не изпълняваме политиките, които предлагаме ", съобщи Адемов.

Той уточни, че по тази причина Движение за права и свободи предлага заледяване на оптималния застрахователен приход от 2600 лева " За да има предвидимост, бистрота и сериозните компании да не бъдат излъгани ", съобщи той.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР