Приходите на шведския автомобилен гигант Volvo са нараснали с £2

...
Приходите на шведския автомобилен гигант Volvo са нараснали с £2
Коментари Харесай

Volvo отбелязва ръст на приходите от £2 милиарда и продава все повече електромобили

Приходите на шведския авто колос Volvo са нарастнали с £2 милиарда на годишна база през първите три тримесечия на 2021-а година, оповестяват от компанията. Това се случва на фона на необятния спад на промишлеността, породен от продължаващата рецесия във веригата за доставки.

От януари до септември шведският производител регистрира доходи от 16,7 милиарда английски лири. За съпоставяне, през същия интервал на 2020-а те са били в размер на 14,7 милиарда лири.

Оперативният доход за тазгодишния регистриран интервал е £1,38 милиарда, което е доста нарастване по отношение на £300 милиона, регистрирани предходната година. А оперативният марж е в размер на 8,2%.
 Volvo се приготвя за IPO, чака оценка $25 милиарда
Volvo се приготвя за IPO, чака оценка $25 милиарда

Шведската марка ще създава единствено електрически коли до 2030 година

Въпреки това през последното отчетно тримесечие на тази година (юли-септември) общите доходи на компанията от £5,04 милиарда в действителност съставляват спад от 7% на годишна база, а действен марж от 5,5% е по-малък от миналата година.

Volvo отбелязва, че през този интервал продажбите са намалели със 17% на годишна база.

Главният изпълнителен шеф на шведската компания Хокан Самуелсон разяснява това по този начин:

" Производството е с почти 50 000 автомобила по-ниско през тримесечието в съпоставяне със същия интервал на 2020-а, до момента в който продажбите през интервала са паднали с почти 30 000 автомобила. Ситуацията с доставките се усъвършенства през четвъртото тримесечие на годината, само че чакаме дефицитът на полупроводници в цялата промишленост да остане продължи ".

Първите данни за ноември допускат, че Volvo е продала към 52 000 автомобила, което е спад в съпоставяне със същия месец на предходната година. Около 26% от всички модели на шведската компания, продадени през третото тримесечие на тази година, са били електрифицирани - 22% хибридни и 4% електрически. Volvo възнамерява да премине напълно на електрически автомобили до 2030-а година.
 Volvo стартира серийното произвеждане на първия си електрически автомобил
Volvo стартира серийното произвеждане на първия си електрически автомобил

В белгийския град Гент ще се прави кросоувърът XC40 Recharge P8
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР