Приходите на норвежката телекомуникационна компания Telenor ще нарастват с до

...
Приходите на норвежката телекомуникационна компания Telenor ще нарастват с до
Коментари Харесай

Норвежкият Telenor очаква скромен ръст на приходите до 2022 г.

Приходите на норвежката телекомуникационна компания Telenor ще нарастват с до 2% на година до 2022 година на фона на намаляването на разноските й, въвеждането на 5G мрежи и повишението на дивидентите всяка година.

От 2015 година насам Telenor е съкратила 22% от работните си места без да се броят придобиванията и продажбата на активи, и е допустимо да редуцира още 15% през идващите три години, което се равнява на към 3000 позиции на цялостен работен ден, заяви компанията, представена от „ Ройтерс “.

Съкращаването на работни места, автоматизацията, закриването на остарели медни мрежи и подобряването на успеваемостта на други технологии ще доведат до спестявания на стойност сред 3 и 4 милиарда норвежки крони (322-430 млн. долара) на година до края на 2022 година

„ Стабилният растеж на опциите в страните с нововъзникваща стопанска система в Азия и мощното търсене от потребителите на близки услуги в скандинавските страни се чака да поддържа растежа на приходите “, съобщи основният изпълнителен шеф на Telenor Сигве Бреке при представянето на тактиката на компанията за 2020-2022 година

По данни на компанията приходите от абонаменти и телекомуникационен трафик в мрежите на Telenor се чака да нарастват в диапазона сред 0% и 2% на година през този интервал, а чистите оперативни разноски ще бъдат понижени с 1% до 3% на година. Telenor обмясла да резервира политиката си на растеж на дивидентите с всяка последваща година. 

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР