Пригожин няма да се върне в Русия, но и не

...
Пригожин няма да се върне в Русия, но и не
Коментари Харесай

Пригожин може да повтори марша си срещу столицата... но на Украйна

" Пригожин няма да се върне в Русия, само че и не има намерение да се отхвърля от военния бизнес. В последна сметка той може да повтори марша против столицата, само че към този момент не на Русия, а тази на Украйна (!) “, написа съветският боен коментатор " Артамонов “ в Telegram. Подобно мнение изрази и някогашният шеф на генералния щаб на английската войска военачалник лорд Ричард Данат в ефира на Sky News.

" Между другото, по-лесно е да стигнете до Киев от Беларус, новата му резиденция. Убеден съм, че гръбнакът на командирите е тръгнал с него - най-вероятно дружно с подобен върховен боен експерт, като Д.В. Уткин, същинският основател на " Славянския корпус ", по-късно преименуван на " Вагнер ", съгласно позивната от времето на сирийския спор, някогашен командващ специфичните елементи на ГРУ “, написа още Артамонов.

" А в случай че Пригожин и хората му са взели и арсенала,  а освен фамилиите си, това може да сътвори съществени главоболия за ВСУ. На " Вагнер “ има причислени щурмовици " Грач “, гаубици Д-30, миномети, Т-72, РСЗО " Град “, ЗРС С-300 и така нататък “, отбелязва той.

Според него " за дейностите на Пригожин от територията на Беларус Кремъл няма да носи никаква отговорност. А Пригожин няма доста места, на които да отиде - той е включен в листата на " най-търсените хора " в света. И в Русия той неизбежно ще получи обвиняване, в случай че се върне ".

Същото мнение изрази и английският военачалник лорд Ричард Данат в ефира на Sky News.

" Фактът, че той отиде Беларус, буди известно безпокойствие “, споделя някогашният шеф на генералния щаб на английската войска.

Ако той е " запазил ефикасна бойна мощ към себе си, тогава той още веднъж съставлява опасност за украинския фланг, който е най-близо до Киев ", където стартира войната.

По думите на лорд Данат, е " изцяло допустимо “ Русия да употребява групата Вагнер, с цел да се опита още веднъж да превземе Киев. " Вторичните земетресения от през вчерашния ден ще отекват много време “, счита той.

Въпреки това, по думите му, няма непосредствени " спечелили " от " вчерашното крушение ".

" Путин несъмнено е доста измършавял. Руската войска... явно е в някакъв хаос ", споделя лорд Данат.

Артамонов счита, че в Русия повече няма да се позволява основаването на частни военни компании – формированията ще подписват контракти, т.е. се трансформират въпреки и в доброволни, само че постоянни подразделения, сходно на системата, употребена в царска Русия.

" В Банги е повдигнат монумент на " музикантите “. Те ще бъдат добре пристигнали единствено в Централноафриканската република, Мали, Буркина Фасо, Судан и евентуално Нигер “, написа още той.

Анализаторът показва, че Русия е минала " краштест “, в следствие от който се е изяснило, че народът поддържа войната в Украйна и президента Владимир Путин. Едновременно с това армията не е изпаднала в комплициране и е траяла да извършва дилемите си на фронта.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР