Приетото допълнение към Кодекса на труда за увеличение на полагания

...
Приетото допълнение към Кодекса на труда за увеличение на полагания
Коментари Харесай

Хасан Адемов: Заплащането на извънредния труд остава без промяна

Приетото допълнение към Кодекса на труда за нарастване на полагания ексклузивен труд, е опция, а не окончателно обвързване. Това съобщи Хасан Адемов  Хасан Адемов Хасан Адемов е роден на 24 януари 1953 година в град Исперих, България. През 1979 година приключва - ръководител на Комисията по обществена политика в Народно събрание.

В кодекса остават текстовете, които резервират правата на на служащите, в това число този, който по формулировка не разрешава изключителния труд, сподели още той.

Адемов изясни, че до възможното двойно нарастване на часовете за ексклузивен труд може да се стигне единствено през групово трудово договаряне, т. е. това не може да стане без единодушието на синдикатите, респективно служащите.

Депутатът от Движение за права и свободи добави, че има някои браншове, в които са възможни изключения от дефинираната в кодекса възбрана за полагане на ексклузивен труд, само че всичко е въпрос на групово договаряне с работодателите.

Що се отнася до заплащането на изключителния труд, то остава без смяна. То е % от почасовото заплащане: 50% от него - в работни дни, 75% - за събота и неделя и 100% - за празнични дни.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР