Прието е, че съоснователят на Microsoft Бил Гейтс притежава по-голямата

...
Прието е, че съоснователят на Microsoft Бил Гейтс притежава по-голямата
Коментари Харесай

Бил Гейтс вече не е най-големият земевладелец в САЩ

Прието е, че съоснователят на Microsoft Бил Гейтс има по-голямата част от земеделската земя в Америка. Това обаче не е по този начин. Милиардерът има над 1 милиона декара земеделска земя в цялата страна. Друг милиардер има обаче 8,9 милиона декара, което го прави най-големият притежател на земя в Съединени американски щати, след неотдавна подписани покупко-продажби за покупка.

Това е Джон Малоун - някогашен основен изпълнителен шеф на Tele-Communications, която AT&T закупи за над от 50 милиарда $ през 1999 година Той има разнообразни бизнеси в ранчо и недвижими парцели, най-вече в Мейн, Ню Мексико, Колорадо и Уайоминг, написа Yahoo Finance.

Богатството на медийния магнат Малоун възли 9,6 милиарда $. Освен това има три хотела в Дъблин и още един в ирландския град Лимерик.

Настоящият ръководител на Liberty Media е решил да вложи своето благосъстояние в земя, откакто прекара едно лято, работейки в фамилна плантация в Пенсилвания.

Ранчото Бел в Ню Мексико е измежду първите му обилни придобивания. Забележителен актив са и няколко ферми във Флорида.

Сега той държи купата на най-големия земевладелец в Съединени американски щати, изпреварвайки медийният магнат Тед Търнър, както и Бил Гейтс.

Малоун отбелязва, че има намерение да закупи повече земя. Пред CNBC той декларира, че парцелите са благонадежден източник на приходи и солидна отбрана против инфлацията.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР