Приетата цел за намаляване на парниковите газове с 55 на

...
Приетата цел за намаляване на парниковите газове с 55 на
Коментари Харесай

Радев в Брюксел: Намаляването на парниковите газове е трудност за България


Приетата цел за понижаване на парниковите газове с 55 на 100 до 2030-та година слага България в мъчно състояние, сподели президентът Румен Радев в Брюксел, където взе участие в среща на водачите на Европейския съюз, съобщи Българска телеграфна агенция.

" В тази обстановка опциите на България за маневриране са извънредно лимитирани. Затова ще настояваме да се регистрират спецификите на страните, другият старт на държавите-членки и въвеждане на ограничения, които да пазят конкурентоспособността и да подсигуряват обществена търпимост на зеления преход ", разяснява Радев.

Той разяснява и въвеждането на документа за Covid-19, което се разисква на европейско равнище.

" Въвеждането на този документ обаче не би трябвало да основава нови бариери, нови отговорности и не би трябвало по никакъв метод да вкарва дискриминация сред европейските жители. Нуждаем се и от тласъци за възобновяване на работата на значими браншове в стопанската система и изключително в туризма ", сподели Радев.

Държавният глава прикани за тласъци за възобновяване на работата на значими браншове в стопанската система, изключително в туризма. Той означи, че при разпределянето на ваксини от Европейски Съюз към непознати страни за България приоритет са Западните Балкани и изключително Република Северна Македония.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР