Приетата Конституция създава проблеми, които дори и днес трябваше да

...
Приетата Конституция създава проблеми, които дори и днес трябваше да
Коментари Харесай

Деница Сачева: Приетата Конституция създава проблеми, които трябва да бъдат решавани със спешни законодателни решения

" Приетата Конституция основава проблеми, които даже и през днешния ден трябваше да бъдат решавани със незабавни законодателни решения, които евентуално ще отворят други проблеми в бъдеще. Това е още едно доказателство за това, че с измененията не би трябвало да се бърза, че измененията не трябва да бъдат правени напук и измененията не би трябвало да бъдат по този метод " опаковани ". Това сподели в предаването " Панорама " по Българска национална телевизия зам.-председателят на ПГ на ГЕРБ.

" Категорично считам, че не могат да бъдат открити доказателства за това, че който и да е представител на ГЕРБ е дал сходно предложение ".

Тя добави, че единственият човек, който е защитил тази концепция е Христо Иванов. Според нея не би трябвало да бъдат правени следващите незабавни промени, които ще доведат до " следващите трагични проблеми ".

" Ние настояваме за толерантна акция, тъй като даже и в този миг ние считаме, че би трябвало да бъде проявен разсъдък и предвидливост, тъй като войната е плахо бягство от проблемите на мира. Ако ние още веднъж ще хвърлим страната в следващите кавги и следващите военни дейности между тях и по-късно ще търсим единодушие, единствено ще загубим времето на хората ".

Тя обърна внимание на настоящата тематика за " Турски поток ".

" Турски поток " в действителност е името на тръбата, която свързва Турция и Русия. Ако сътрудниците желаят да вършат някакво следствие и да приканват други страни в българското национално заседание, аз им искам триумф. Те непрестанно търсят някаква " пътна карта ", ние непрестанно им обясняваме, че това е паметна записка ".

По думите й зад всички обвинявания, които се " сипят върху ГЕРБ евентуално прозират и други ползи, в това число геополитически или стопански за сходни нелепи обвинявания, които в действителност нямат учредения ".

Деница Сачева изясни, че ротацията се е трансформирала в проблематичен сюжет сега, в който е била сложена тематиката за външния министър.

" Ротацията беше въпрос на механически детайлности. Поне по този начин беше показано и в действителност стартира да се развива като проблематичен сюжет тогава, когато беше сложена тематиката за това кой да бъде външен министър.

Това по думите й е последвано от " серия от нелогични дейности ".

" На 6 март беше подадена оставка без да бъдат известени Мария Габриел и ръководителя на нашата парламентарна група. Един меморандум беше изпратен, без да бъде пояснен ".

Именно в него уточни Сачева е положен и първият ултиматум, който е " или подписвате или избори 2 в 1 ".

" Със сигурност мога да кажа, че преговорният екип на ГЕРБ-СДС влезе в тези диалози с готовност, за това да бъде реализирано съглашение, което да бъде за взаимно ръководство ".

" Съгласие на хора, които са дали своето единодушие преди 18 месеца да бъдат министри. Кабинетът постоянно е бил Денков-Габриел. Дали кабинетът ще се споделя Габриел-Денков или Денков-Габриел надали е значително изискване ".

Тя уточни, че е забавен е образецът със земеделския министър, който по думите й " който през днешния ден желае бъде в кабинета Денков-Габриел, само че не желае да бъде в кабинета Габриел-Денков, само че декларира, че е подготвен да бъде в служебно държавно управление ".

" Всички тези неща да нелогични и безпринципни и човек фактически поема даден ангажимент и носи своята отговорност или постоянно намира съответните оправдания за това за какво да не направи нещо ".

" Мария Габриел взе лидерско решение, което беше обвързвано с това да продължим напред, а не да продължим да се бавим и да губим още време в устрема да стигнем до втория мандат ".

" За ПП-ДБ тези знаци и култове имат доста огромно значение. Да не е първият мандат. Да е вторият мандат. Да е нашето, тъй като нашите гласоподаватели доста желаят да видят по какъв начин ние сме победили, само че за жалост сега успеха е единствено в опаковката ".

Сачева акцентира, че ГЕРБ желае правосъдна промяна, само че същинска.

" А не да бъде гражданска война, а не да прави партиите прокуратура, пленарна зала в Народно събрание - разследване, и медиите съд. Такава правосъдна промяна ние сигурно не желаеме, само че правосъдна промяна, която е добре премислена, такава промяна е безусловно наложителна ".

Тя добави, че промяната в правосъдната промяна би трябвало да се случи " със единодушие, а не с ритници ".

На въпрос дали ГЕРБ-СДС върви " в пакет с Движение за права и свободи и Делян Пеевски ", Сачева сподели:

" Не разбирам този въпрос. Участието на Движение за права и свободи беше доста ясно контрактувано още в самото начало във връзка с конституционното болшинство и на всички решения, които се вземат досега ".

Тя се обърна към Кирил Петков и го помоли да направи бърз обзор в деловодната книга в Народно събрание, с цел да види, че той самият има десетки решения, подписани дружно с Пеевски и Борисов.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР