Приемът по подмярка 4.2. „Инвестиции в преработка/маркетинг на селскостопански продукти

...
Приемът по подмярка 4.2. „Инвестиции в преработка/маркетинг на селскостопански продукти
Коментари Харесай

Отворен е приемът по подмярка 4.2 за инвестиции в преработка/маркетинг на селскостопански продукти

Приемът по подмярка 4.2. „ Инвестиции в преработка/маркетинг на селскостопански артикули " от мярка 4 „ Инвестиции в материални активи " от Програмата за развиване на селските региони 2014-2020 година (ПРСР) е отворен. Общият размер на бюджета, очакван по процедурата, е в размер на над 387 млн. лв., а плановите оферти могат да бъдат подавани до 17.30 часа на 25.02.2022 година

Кандидатите ще могат да декларират планове за вложения, ориентирани към възстановяване на цялостната активност, икономическата успеваемост и конкурентоспособността на предприятия от хранително-преработвателната индустрия. Чрез подмярката ще се подтиква по-добро потребление на факторите за произвеждане, въвеждане на нови артикули и възстановяване на качеството и сигурността на храните и тяхната проследяемост.

Допустими за подкрепяне ще бъдат действия, ориентирани към въвеждане на нови артикули, процеси и технологии, в това число къси вериги на доставка, възстановяване на качеството и сигурността на храните и тяхната проследяемост, опазването на околната среда и стабилно и цифрово ръководство на процесите в производството.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР