Приемането от Европейския парламент на доклад, призоваващ Европейската комисия да

...
Приемането от Европейския парламент на доклад, призоваващ Европейската комисия да
Коментари Харесай

Доклад на ЕП призовава Европейската комисия да започне преговори за инвестиционно споразумение с Тайван

Приемането от Европейския парламент на отчет, призоваващ Европейската комисия да стартира начални стадии на договаряне на капиталово съглашение с Тайван е приветствано от държавното управление и народа на страната – това обявиха от Министерство на външните работи по-рано тази седмица.

В отчета за аспектите, свързани с търговията и последствията от Covid-19, от Катлийн Ван Бремпт – член на Екологичен потенциал – се предлага Европейска комисия да покаже ангажираност с Тайван в комерсиалните и капиталови връзки. Една от рекомендациите е нужните стъпки в посока оценка на въздействието, публични съвещания и установяване на обсег да стартират преди края на тази година.

Докладът още веднъж акцентира значимостта на двустранния систематичен разговор, обхващащ въпроси, свързани с технологиите, публичното опазване на здравето и значителното съдействие по значими доставки като полупроводниците.

От появяването на ковид тайванските браншове за полупроводници и осведомителни и информационни технологии заемат все по-важни позиции в световните вериги за доставки. Като се има поради големия капацитет на съдействието сред Тайван и Европейски Съюз в постпандемичното преструктуриране, в интерес е и на двете страни договарянията за капиталово съглашение да продължат – това обявиха от Министерство на външните работи.

Това е петата покана за капиталови съглашение с Тайван от Екологичен потенциал по време на актуалната му сесия и е изрично доказателство за мощната поддръжка измежду членовете на Европейския парламент за прогрес в двустранните търговски и капиталови връзки, обявиха още от министерството.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР