Приемането на Новата европейска иновационна програма (New European Innovation Agenda)

...
Приемането на Новата европейска иновационна програма (New European Innovation Agenda)
Коментари Харесай

Мария Габриел представя „Новата европейска иновационна програма“ в София

Приемането на Новата европейска иновационна стратегия (New European Innovation Agenda) е преломен миг за науката и нововъведенията в България и района . Насочена е към свързване на локалните екосистеми за нововъведения, основаване на нови работни места и поддръжка за започващи компании предвид на реализация на цялостния им капацитет.

Представянето на „ Новата европейска иновационна стратегия “ ще се организира през днешния ден в София Тех Парк. В откриващия панел присъединяване ще вземат комисарят за нововъведенията, научните проучвания, културата, образованието и младежта Мария Габриел, ръководителят на отдел „ Иновационна политика и достъп до финансиране “ към Европейска комисия Андраш Инотай, шефът на Европейския институт по нововъведения и технологии Мартин Керн, Кийт Секуейра от Европейския иновационен съвет, както и Антоанета Кръстева, шеф на Главна дирекция „ Образование, юноша, спорт и просвета “ към Европейска комисия.

За да показват българската визия, на форума са поканени министърът на нововъведенията и растежа Александър Пулев, проф. Сашо Пенов, министър на образованието и науката, Бойко Таков , изпълнителен шеф на ИАНМСП, както и представители на бизнеса, университетските среди, локалната власт, неправителствени организации, капиталови фондове и асоциации.

В обособените панели участниците ще приказват за свързване на иновационни екосистеми; ангажиране на таланти; възстановяване на съществуващите политики; регулаторни рамки и достъп до финансиране .

Българският иновационен конгрес и членовете на Управителния съвет на организацията Моника Станишева, президент на Борда на шефовете на Dir.bg, Милена Стойчева, изп. шеф на Junior Achievement България, Кристина Ескенази, ръководител на Биотехнологичен и здравен клъстер, и Марияна Хамънова, изп. шеф на Cleantech България, ще показват разнообразни благоприятни условия за българските бизнесмени и започващи компании по какъв начин най-пълноценно да се възползват от механизмите на „ Новата европейска новаторска стратегия “.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР