Приемането на националния план за въвеждане на еврото в България,

...
Приемането на националния план за въвеждане на еврото в България,
Коментари Харесай

Петков бистри въвеждането на еврото с министрите

Приемането на националния проект за въвеждане на еврото в България, предусещащ влизане на страната ни в еврозоната от 1 януари 2024 година, е акцент на днешното съвещание на Министерския съвет. Това разгласи министър председателят Кирил Петков, съгласно който това е значима насочна точка за развиването на България.

Министър-председателят поздрави МОН за няколко „ доста положителни мерки”, препоръчани за днешното съвещание.

Сред тях са подкрепяне на деца с изявени способности, увеличение на докторантските стипендии - до 750 лева, както и спомагателни средства за структура на детски градини, ясли и учебни заведения и 30 млн. за вложение в деца от уязвими групи.

По-рано проваленият претендент за началник на Българска народна банка и народен представител от Има Такъв Народ Любомир Каримански възбуди още веднъж рецензиите към кабинета поради проекта въвеждането на еврото да се случи от 1 януари 2024 година

Националният проект за приемането на еврото в България още веднъж е в дневния ред на Министерския съвет, макар неналичието на разбор. Това уточни по време на брифинг в Народното събрание той.

Каримански съобщи, че въпросната точка попада в дневния ред на Министерския съвет, макар сделките на двата експертни съдружни съвета за прелиминарен разбор на изгодите от въвеждането на еврото, рисковете и датата за въвеждането му 1 януари 2024 година Председателят на бюджетната комисия в Народното събрание означи, че това, което прави усещане, е че в прессъобщението за дневния ред на съвещанието на държавното управление, предопределено за медиите, въпросната точка липсва.

Каримански напомни, че на двата съдружни експертни съвета, ние се договорихме преди да влиза тази точка да имаме разбор на резултатите от въвеждането на единната европейска валута.

" Този разбор трябваше да бъде направен сред Министерството на финансите и Българската национална банка и надлежно трябваше да включва главните промени, изгоди, разноски и всички провокации, които стоят пред страната ни за въвеждане на еврото в България ", уточни депутатът.

По думите му преди да има подобен обстоен разбор, по този начин както е било записано и в съдружното съглашение, не би трябвало да се приема техническият и действен проект за въвеждане на еврото.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР