Приемането на бюджета се отлага с месец. На свое заседание

...
Приемането на бюджета се отлага с месец. На свое заседание
Коментари Харесай

Тошко Йорданов: Приемането на бюджета се отлага с месец

Приемането на бюджета се отсрочва с месец. На свое съвещание бюджетната комисия в Народното събрание е разгледала предложение за удължение на периода за внасяне на държавния бюджет.Това заяви пред публицисти Тошко Йорданов от  “Има подобен народ ”

 Свикано е “изненадващо ” съвещание на комисията

Тошко Йорданов установи, че приемането на бюджета се отсрочва публично с един месец. По думите му това закъснение ще рефлектира върху общините.

“Тази бюджетна комисия търпя към три-четири минути. От опозицията изразихме подозрение, че няма вносител на това предложение, макар че под него се бяха подписали Делян Добрев, Венко Сабрутев и Йордан Цонев. За нас няма вносител, тъй като всичко се взема решение от Делян Пеевски, а през днешния ден неговият автограф не го видяхме, разяснява депутатът.

 Работата по бюджета си е работа по бюджета

“Според Йорданов всичко това се случва, тъй като за тях локалните избори са по-важни в сравнение с бюджетът на страната. От една страна за тях по-важни са локалните избори, в сравнение с бюджетът на страната, защото през кметовете ще крадат парите, които ще дойдат през Плана за възобновяване и резистентност, през всички тези компании, за които в този момент се изпокараха ”,  установи Йорданов.

Министерският съвет не излиза във почивка

Ваканцията на депутатите, която бе гласувана през вчерашния ден е за съвещанията в пленарна зала, а не за работата в комисиите. Така или другояче бюджетът би трябвало да мине първо през бюджетна комисия, добави той. Според него единствената логичност за отлагането на бюджета е, че Асен Василев не може да се оправи с него. Факт е, че сега страната е на минус при всичките му приказки.

“Не знам дали знаете, само че той ще се опита да пипа и данъчното законодателство, разяснява депутатът и напомни, че повода за отдръпването на Има Такъв Народ от държавното управление на Кирил Петков е било точно поради некадърността на Асен Василев като финансов министър. ”

Има едни големи пари по Плана за възобновяване и резистентност – борбата е коя от компаниите на трите партии, които си играят на три-пет-осем да вземе колкото може от баницата. Най-вероятно по този начин ще си го разделят на три-пет-осем, защото ПП-та се пробваха да ги прескочат, добави той и посочи, че в този момент ще бъде направено по този начин, че е и те да вземат участие.

В пленарна зала Йорданов направи декларация от името на ПГ “Има подобен народ ”, в която разкритикува работата на Асен Василев като финансов министър.

В декларацията се показва, че поради несправянето със служебните отговорности на финансовия министър, Народното събрание прави “поредната дивотия ”.

Още вести четете в категория България.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР