Приемам сигурността на хората във варненското село Синдел като моя

...
Приемам сигурността на хората във варненското село Синдел като моя
Коментари Харесай

Иво Пазарджиев, ВМРО-БНД за Варна: Приемам сигурността на хората в Синдел като моя лична кауза

 Приемам сигурността на хората във варненското село Синдел като моя персонална идея и  активно ще работя за нея. Това сподели по време на среща с жителите на варненското село претендентът за народен представител от ВМРО-БНД във Варна, Иво Пазарджиев. 

На среща с кмета на селото, Пламен Лазаров, той се ангажира с няколко съответни ограничения - да лобира за непрекъснато полицейско наличие там, незабавно слагане на обещаните камери за видеонаблюдение и подпомагане за средства за незабавен ремонт на покрива на читалището. Синдел е селото с най-висока ромска престъпност в района, тук всеки ден става по едно закононарушение. Според полицейските статистики над 200 пъти за миналата година е имало акции на полицията на територията на селото за последните 12 месеца.  

Тук живеят хора с по осем - девет висящи каузи, оповестени за общодържавно търсене, разяснява по време на срещата кмета на селото. Не смеем да излезем от къщите си, тук ромите чупят прозорци на къщите на самотните възрастни хора и след това ги изкупуват на безценица, оплакаха се поданици на Синдел по време на срещата. От близо 1200 поданици на варненското село, 90 на 100 са от ромски генезис. Повечето от тях се занимават с опиати, грабежи, разфасоват остарели коли за скрап, терени край селото са превърнати в противозаконни сметища за скрап и замърсяват въздуха. Масово се краде ток, самонастаняват се, вечер центъра на селото се трансформира в площадка за пияни и дрогирани автоджигити, описаха още хора от Синдел.  

Горите са изсечени напълно, а огромна част от ромите са се настанили нелегално в изоставени къщи. Тормозът продължава денонощно и ежедневните макар полицейските акции, битовата престъпност не оставя хората на мира, оплакаха се още жителите на Синдел по време на срещата.  Искаме да назначат за непрекъснато полицейски контрольор тук. Поради течащия от години покрив на локалното читалище то стои необитаемо, а локалните кметство и библиотека се обитават в една стая. 
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР